Zomersalade van tomaten, watermeloen en feta
- Mediterraan, Salade
- 20-30 min.
Super lekkere combinatie van het zoete van de watermeloen met het zoet-zure van de tomaten. De feta en de dressing maken deze salade tot een ware smaaksensatie.
Ingrediënten 4 personen
250 gram gemengde kleine tomaten1/4 watermeloen (ik had deze keer een gele watermeloen, maar smaakt hetzelfde als de rode!)
150 gram Griekse feta
2 eetlepels kleiner gemaakte basilicumblaadjes
Dressing:
2 eetlepels sap van een citroen
4 eetlepels olijfolie
peper, zout
1 flinke eetlepel vloeibare honing
1 theelepel gedroogde oregano
1 theelepel verse tijmblaadjes (eventueel gedroogde)
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 262,31 kcal |
Koolhydraten | 14,95 g |
Eiwitten | 6,58 g |
Vetten | 19,05 g |
Benodigdheden
Lage schaal
plank
mes
garde
kommetje
Bereidingswijze
Meng de tomaten en de watermeloen en leg deze op een lage schaal.
Verkruimel de feta erover en verdeel de basilicumblaadjes erover.
Maak de dressing en verdeel deze over de salade. Laat plm. 30 minuten intrekken.
Serveertip
Lekker met verse ciabatta of als bijgerecht bijvoorbeeld bij bbq of gegrild vlees.