Lekker pittig stoofpotje met hamlappen spitskool lenteui

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 05-07-2012
  • Lekker pittig stoofpotje met hamlappen spitskool lenteui

    Lekker pittig stoofpotje met hamlappen spitskool lenteui

    Lekker pittig stoofpotje met hamlappen spitskool lenteui

Een stoofpot om van te smullen. De combinatie van de hamlappen in rode wijn en chilisaus met ee spitskool is echt verrukkelijk! Ik heb dit deze keer gewoon in de pan gemaakt maar volgende keer gaat dit in de slowcooker.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
750 gram hamlappen in grove stukken gesneden
4 eetlepels zonnebloemolie
1/4 liter droge rode wijn
1 blik tomatenblokjes (400 gram)
stukje gemberwortel (plm. 2 cm)
3 eetlepels gezeefde bloem
peper, zout
1 flinke ui
3 teentjes knoflook
1 pot runderfond (380 ml) of runderbouillon van een blokje)
4 eetlepels chilisaus (zoet-zure)
500 gram (grof) gesneden spitskool
6 lente-uitjes
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 781,25 kcal
Koolhydraten 43,69 g
Eiwitten 56,55 g
Vetten 33,59 g
Benodigdheden
Stevige pan
kleine (steel)pan

Voorbereiding

Pel en snipper de ui en de knoflook.
Maak de lenteuitjes schoon en snij deze in ringetjes.
Schil het stukje gember. (wordt later verwijderd)

Bereidingswijze

Bestrooi de stukken hamlappen met peper en zout en haal ze door het bloem.
Verhit de olie in de pan. Bak het vlees (in gedeelten) aan alle kanten snel bruin. Verwarm ondertussen de wijn in een kleine pan. Voeg de gesnipperde ui en knoflook toe en bak even mee.
Blus af met de wijn en laat de wijn op hoog vuur bijna helemaal verdampen. Voeg de gember, de tomatenblokjes en de fond bij het vlees.
***Schep alles goed door en breng (bijna) aan de kook. Zet de warmtebron laag. Laat het vlees plm. 1.15 uur zachtjes sudderen. Verwijder nu het stukje gemberwortel. Voeg dan de chilisaus (naar smaak), de spitskool en het grootste deel van de lente-uitjes toe (iets bewaren voor de garnering). Alles goed doorroeren en nog plm. 15 minuten laten sudderen.
Vanaf *** kun je alles in de slowcooker doen. Zet de slowcooker op low en laat de stoofpot in plm. 4 uur lekker garen.

Serveertip

Lekker met gekookte aardappelen of rijst.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

pwiggers avatar
pwiggers 31-12-2019

Weer eens gemaakt en weer van genoten. Dit keer in mijn slowcooker.

pwiggers avatar
pwiggers 28-10-2018

Geweldig leuk om te horen pipposmulkous. Dank je wel voor je hele leuke reactie. Groetjes, Petra

pippismulkous avatar
pippismulkous 28-10-2018

Zó nou poeh! Ongelofelijk! 2 man hebben hier zitten smullen! Dank voor dit heerlijke recept

pwiggers avatar
pwiggers 29-12-2015

Graag gedaan AngeliqueJ65. Is erg lekker.

orphan avatar
orphan 29-12-2015

Zeker een keer maken! Dank u wel voor het recept

tineke278 avatar
tineke278 04-01-2014

Lekker recept, ik heb het in de slowcooker gemaakt.

carolientje61 avatar
carolientje61 12-03-2013

Hallo Petra, vanavond jouw stoofpotje gegeten. Het was heerlijk. Lekker pittig. Haha, ik was zo druk met allerlei dingetjes dat ik dus helemaal vergeten was om er rijst bij te koken. Mijn man vroeg al waar de rijst was. Eh...ja nog in het pak dus. Dan maar meer van de stoofpot gegeten en dat was geen straf. groetjes Carin

carolientje61 avatar
carolientje61 05-03-2013

Hallo Petra, ziet er goed uit, Dus heb je recept meegenomen. Dank je wel groetjes Carin

adeline43 avatar
adeline43 05-03-2013

Hoi Petra, wij hebben dit gisteren gegeten en het heeft ons erg goed gesmaakt.Ik had alleen geen gemberwortel gebruikt maar gembersaus.Dit gaan wij vaker eten!Groetjes, Adeline

pwiggers avatar
pwiggers 05-12-2012

Nav vraag slaatje101:Nog niet in de slowcooker gemaakt. Als dit wel het geval is wordt het recept aangepast.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten