1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Pasta met asperges, ham en gorgonzola

Pasta met asperges, ham en gorgonzola

Door: pwiggers

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 05-07-2012

Ingrediënten 2 personen


250 gram pasta (liefst penne of rigatoni)
scheutje olijfolie of klontje boter
zout
1 grote pot dikke witte asperges (of 500 gram voorgekookte verse witte asperges)
200 gram lekkere achterham in reepjes
150 gram mascarpone-gorgonzola (magor) of 75 gram zachte gorgonzola en 75 gram roomkaas
50 gram vers geraspte Pecorino kaas of Parmezaanse kaas
2 eetlepels gesneden basilicum of gehakte peterselie


Verder heb je nodig


Grote pan voor de pasta

Romige pasta met asperges, ham en gorgonzola

Zalig!!!!

Zalig!!!!

Voor dit supersnelle gerecht hoef je alleen de pasta maar te koken. De rest van de ingrediënten gaat direct door de gekookte pasta. Super lekker!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Breng een grote pan water aan de kook met zout en een klontje boter of scheutje olijfolie.
Laat de asperges goed uitlekken (doe het aspergenat bij het water in de pan!).
Snij de asperges in grove stukken. Zet apart.
Snij de ham in reepjes.
Snij de gorgonzola-roomkaas in blokjes.Kook de pasta volgens de aanwijzingen op het pak.
Laat de pasta goed uitlekken en doe weer in de pan.
Roer alle ingrediënten - behalve de Pecorino-kaas - door elkaar.

Tags, , , , , ,

Serveertip

Schep de pasta op de borden en bestrooi met de geraspte kaas.
Lekker met een tomatensalade.



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top