1. Home
  2. Recepten
  3. Linzensoep
  4. Spinazie en linzensoep uit Libanon

Spinazie en linzensoep uit Libanon

  •  , Soep
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 04-07-2012

Ingrediënten 6 personen


2 mokken met linzen (bruin, groen of rood of een combinatie)
1,5 liter water
3 theelepels extra virgin olijfolie
1 grote spaanse ui, fijngesnipperd
2 teentjes knoflook
2 handen vol met spinazie in fijne reepjes gesneden
1 theelepel gemalen komijn
2 eetlepels fijngehakte koriander
2 theelepels citroenzest
5 dl groentebouillon
5dl water


Verder heb je nodig


Grote kookpan


Een traditionele Libanese soep. Heerlijk als lichte maaltijd op een zomeravond.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Wanneer men groene of bruine linzen gebruikt deze koken in de 1,5 liter water. Wanneer men rode linzen gebruikt deze stap overslaan. De lenzen afspoelen en uit laten lekken en koel wegzetten tot op een later ogenblik.

Bereidingswijze

In de soeppan de olie verhitten en de ui en knoflook aanfruiten.
De uiene moeten goudbruin zijn.
Voeg de fijngesneden spinazie toe en bak nog 2 minuten.
Voeg de linzen, citroenzet en specerijen toe en vervolgens de bouillon. Alles kort omroeren in de olie voordat men de olie toevoegt maar niet te lang zodat de specerijen niet aanbakken. Vervolgens de 5dl water toevoegen en nog 20 minuten zachtjes laten doorkoken met de deksel op de pan.

Serveertip

Direct serveren met pitabrood.

Bron

Traditioneel recept



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jorgenpfhartogs


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jorgenpfhartogs
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top