1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Parfaits Met Warme Bessensaus

Parfaits Met Warme Bessensaus

  • Nederlands, Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 04-07-2012

Ingrediënten 4 personen


Ingrediënten:

2 kopjes verse bosbessen
2 kopjes verse aardbeien in vieren
2 eetlepels suiker
1 theelepel citroensap
mes puntje zout
mes puntje kaneel
2 eetlepels water
1 theelepel citroensap
1/2 theelepel maïzena
1 kop biscuitjes of een harde cookie, gemalen
2 bollen vanille-ijs (Per Coupe)


Verder heb je nodig


Steelpan
Ijscoupes


Parfaits Met Warm Bessen Saus

Een heerlijk nagerecht of lekker als tussendoortje.

Een heerlijk nagerecht of lekker als tussendoortje.
Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Zet de coupe glazen in de vriezer.

Bereidingswijze

Combineer de bessen, suiker, zout en kaneel met 2 eetlepels water in een steelpan.
Breng het mengsel aan de kook op matig vuur.
Zet het vuur lager en laat staan zonder deksel, tot het mengsel dik wordt en de bessen beginnen te barsten, ongeveer 3-5 minuten.
Combineer maïzena met 1 theelepel citroensap tot een gladde massa en roer ze door het mengsel.
Sudderen tot het dik wordt, ongeveer 1-2 minuten.
Haal van het vuur.

Deel 1/3 van de gemalen koekjes in de bodem van vier glazen.
Vul de coupes met de bolletjes ijs in elk glas en leg er een paar warme vruchtensaus.
Strooi de gemalen koekjes in glazen.
Boven elk glas met een bolletje vanille-ijs, de resterende vruchten saus en de resterende gemalen koekjes.

Dien meteen op.

Serveertip

Tip: om de koekjes gemakkelijk te crushen,
Stop ze dan in een grote hersluitbare plastic zak, sluit goed, en dan een deegroller rollen over de zak.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van drrevo


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van drrevo
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top