gevuld uienbrood met gehakt

  • Internationaal, Brood
  • 60-120 min.

Dit is zo makkelijk te maken (wel even van te voren beginnen) en toch zo heerlijk van smaak

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1/2 pak wit broodmix, 60 gr. boter, 2 uien, 1 gele paprika, 250 gr. gehakt, 1 tl paprikapoeder, 2 el paneermeel, 1 ei, 2 el peterselie, 100 gr. geraspte jonge kaas

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Bakplaat, oven, deegroller, bakpapier

Voorbereiding

Maak het brooddeeg met 10 gr. van de boter volgens de verpakking en laat het deeg 30 min. rijzen. Verwarm de oven voor op 225 graden.

Bereidingswijze

Snipper 1 ui, snijd de andere in ringen. Snijd de paprika in stukjes. Verhit 30 gr. boter in een koekepan en fruit de gesnipperde ui en de paprika ca. 8 min. Verhit de rest van de boter in een andere pan en fruit de uiringen ca. 8 min. Doe het gehakt in een kom, voeg naar smaak zout en peper toe, het paprikapoeder, paneermeel, ei, peterselie, gesnipperde ui en paprika. Kneed het goed door elkaar.
Rol het deeg uit tot een lap van ca. 20 x 30 cm en leg het gehakt in het midden van het deeg. Vouw het deeg over het gehakt en plak de randen stevig op elkaar met wat water. Bekleed een bakplaat met een stuk bakpapier en leg het brood met de naad naar beneden erop. Strooi de helft van de kaas over het brood, verdeel de uiringen erover en strooi tenslotte de rest van de kaas erover. Bak het brood in het midden van de oven in 30-40 min. gaar.

Serveertip

Lekker met een salade

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

tonia avatar
tonia

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten