Luchtige andijviestamppot
- Nederlands, Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 04-07-2012
Tijdens een kookworkshop deze lekkere, romige andijviestamppot gemaakt.
Ingrediënten 3 personen
- 500 g kruimige aardappelen- 125 g andijvie
- Zout en peper
- 40 ml slagroom
- 25 g boter
Bereidingswijze
Schil en snij de aardappelen in kleine stukjes. Breng ze aan de kook in een grote pan met een ruime hoeveelheid water, en een snuifje zout. Laat de aardappelen koken gedurende 20 minuten. Snij de andijvie in kleine reepjes en was het zeer grondig. Giet de aardappels af. Doe de room en boter in een pan, breng het aan de kook. Pureer de aardappelen en voeg de room en boter toe. Roer de reepjes andijvie door de aardappelpuree en breng op smaak met zout een peper.
Bron
Kooklokaal
Serveertip
Lekker met een goed stuk vlees en een koolsalade.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties