1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Goedkope en snelle keuken
  5. Rabarberschuim

Rabarberschuim

  • Goedkoop en snel, Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 04-07-2012

Ingrediënten 4 personen


6 rabarberstengels
2dl vers sinaasappelsap
zeste van 1 sinaasappel
1 zakje vannillesuiker
1/2 koffielepel kaneelpoeder
2 eetlepels fijne suiker
25cl verse slagroom
2 eetlepels poedersuiker
4 boudoirs of merengue



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snij de rabarber in stukken en doe ze samen met sinaasappelsap, suiker,vannillesuiker en kaneel in een pan, dek af en breng aan de kook. Haal de rabarber van het vuur als hij zacht is en nog niet uit elkaar valt. Schep in een kom en zet in de ijskast.
Breek de boudoirs in stukken en verdeel over de bodem van de glazen, verdeel hierover de afgekoelde rabarber
Klop de room lobbig met de bloemsuiker en schep over de rabarber.
Werk af met de zeste.
Onmiddelijk serveren.

Serveertip

Je kan de boudoirs vervangen door (zelf gemaakte) merengue
(2 eiwitten en 100gr bloemsuiker)

Bron

Spar folder



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van geudens


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van geudens
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top