Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Pizza
  5. pizza calzone met paddestoelen

pizza calzone met paddestoelen

Door: tonia

  • Italiaans, Ovenschotel
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 21-05-1999

Ingrediënten 2 personen


1/2 pak witbroodmix, 50 gr. boter, 2 el olie, 1 ui, 1 paprika, 250 gr. paddestoelen, 2 kleine tomaten, peper, 100 gr. Mon Chou, 1 blikje tom.puree, 1 tl oregano, ca. 75 gr. geraspte belegen kaas



Verder heb je nodig


Oven, bakplaat, bakpapier


Een beetje werk, een heleboel smaak

Ontdek meer:

Voorbereiding

Maak van het broodmix met 25 gr. boter, de olie en 1,5 dl handwarm water een pizzadeeg volgens de aanwijzing op de verpakking. Laat het deeg 15 min. rijzen. verwarm de oven voor op 225 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier.

Bereidingswijze

Snipper de ui, snijd de paprika in kleine blokjes, de paddestoelen in reepjes of plakjes en de tomaten in plakjes.
Verhit 25 gr. boter in een koekepan en roerbak ui, paparika en paddestoelen ca. 3 min. Neem de pan van het vuur. Snijd de Mon Chou in kleine stukjes. Verdeel het deeg in 2 gelijke porties en rol die uit tot ronde lappen van ca. 30 cm. Leg de deeeglappen op de bakplaat en bestrijk ze dun met tom.puree. Bestrooi de tom.puree met de oregano en wat geraspte kaas. Verdeel de vulling over de helft van de pizza's: tomaat, paddestoelen, Mon Chou, rest van de kaas, laat een rand van ca. 1,5 cm onbedekt.
Bevochtig de deegrand met wat water en klap de onbelegde helft van de pizza's over de vulling, zodat er halve cirkels ontstaan; druk de deegranden goed op elkaar.
Bestrijk de bovenkant van de pizza's met wat water en bak ze onderin de oven gaar en goudbruin in ca. 25 minuten.

Serveertip

Voor vier personen: twee grote pizza's vormen. Lekker met een salade.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tonia
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top