1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Griekse keuken
  5. Geroosterd aardappelen

Geroosterd aardappelen

Door: deonart

  • Grieks, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 04-07-2012

Ingrediënten 4 personen


800-1000 g aardappelen
3 e citroensap
1 volle t gedroogde oregano
1 volle t verse rozemarijn, zeer fijn gesneden
2 tenen knoflook, zeer fijn gesneden
1/4 t cayennepeper
grof zeezout
4 e extra vierge olijfolie


Geroosterd aardappelen

echt overheerlijk!

echt overheerlijk!
Geroosterd aardappelen

Lekker met kipsaté in een zonnige marinade

Lekker met kipsaté in een zonnige marinade

Een heerlijke aardappelgerecht die goed passen bij geroosterd vlees.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Schil aardappelen en snijd ze in vieren in lengte.
2. Doen aardappelen in een passende ovenschaal.
3. Meng overige ingrediënten goed door elkaar en meng door aardappelen.
4. Bak aardappelen voor 45-60 min. in oven terwijl de aardappelen regelmatig gekeerd worden.Tot goud-bruin en knapperig.
5. Proeft even na op smaak, anders maakt je het verder op smaak met zout.
(als aardappelen aan einde van roosteren nog niet krokant genoeg is, kan jij dit voor de laatste 10 min. op hoogste stand doen)

Serveertip

Deze aardappelen is een variatie op mijn Knoflook aardappelen
Lekker met Kipsaté in zonnige marinade

Bron

Mezze



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top