Teff pannenkoeken

  • Nederlands, Lunch/Brunch
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 03-07-2012

Lekkere suikervrije, glutenvrije, lactosevrije pannenkoeken.
Ik bak er altijd teveel, zodat ik de volgende dag nog een paar pannenkoeken kan opbakken met wederom een klontje kokosolie of roomboter.
Met wit teffmeel worden de pannenkoeken lichtbruin; gebruik je bruin teffmeel, dan worden de pannenkoeken chocoladebruin. De smaak is hetzelfde. Ik vind het witte teffmeel praktischer, omdat ik dan beter kan zien of de pannenkoeken al bruin worden.
Er zijn twee soorten kokosolie te koop: ontgeurde kokosolie en extra vierge kokosolie. De ontgeurde is neutraal van geur en smaak en is dus prima om in te bakken en te frituren. De extra vierge kokosolie is vanwege de lichte kokosgeur en -smaak lekker in koekjes en gebak.

Deel dit recept

Ingrediënten 3 personen
200 gram teffmeel (bruin of wit)
1/2 zakje bakpoeder
1/2 theelepel zout
10 gram stevia
300 gram/ml water, amandelmelk, of hazelnootmelk
30 gram gesmolten (afgekoelde) extra virgin kokosolie (met kokosgeur)
3 of 4 eieren
Optioneel: 3 theelepels kaneel
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Mixer of blender
koekenpan

Bereidingswijze

Laat de kokosolie vloeibaar worden (op laag vuur, of zet de pot een tijdje in warm water) en laat weer afkoelen tot handwarm. Meng vervolgens alle ingrediënten met de mixer of blender. Even goed doormixen!

Teffmeel is glutenvrij en daardoor worden de pannenkoeken snel bros en droog. Bak de pannenkoeken met wat kokosolie (of een klont roomboter, als je dat verdraagt) om dit te voorkomen en bak ze niet te dun! Ook lekker met krenten en rozijnen, of appel, of ...

In mijn andere pannenkoekenrecept wordt het teffmeel gemengd met zetmeel (maïzena) in verhouding 2:1. Dat levert zachte, makkelijk op te rollen pannenkoeken op.

Serveertip

Lekker met agavestroop!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten