1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Pizza
  6. Pizza

Pizza

Door: Sigridkookt

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 03-07-2012

Ingrediënten 2 personen


375 g bloem
1 zakje gedroogde gist
2 el + een beetje olijfolie
zout en peper
1 ui
2 teentjes knoflook
400 g gepelde tomaten (blik)
uw favoriete beleg


Verder heb je nodig


Staafmixer


Lekkere pizza om zelf te beleggen.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Meng de bloem met de gist, 1 el olijfolie en 0,5 tl zout in een kom. Voeg al roerend met een houten lepel 200 ml lauwwarm water toe. Kneed het geheel in minimaal 10 minuten tot een glad en soepel deeg. Voeg eventueel nog wat warm water toe als het deeg dit nodig heeft. Vet een kom in met olijfolie en doe het deeg erin. Dek de kom af en laat het deeg ongeveer 1 uur rijzen op een warme plaats. Pel en snipper de ui en de knoflook. Verhit 1 el olijfolie in een pan en fruit de ui en de knoflook ca. 3 minuten. Voeg de gepelde tomaten toe en pureer het geheel met de staafmixer. Laat de saus ca. 20 minuten rustig koken. Breng op smaak met zout en peper.

Bereidingswijze

Sla het deeg terug en verdeel het in 2 porties. Rol de stukken deeg uit tot een ronde plak van ca. o,5 cm dik. Verwarm de oven voor (elek. 250C, hetelucht 225C en gas stand 5) met 2 bakplaten erin. Bestrijk de deegbodems met de tomatensaus en beleg ze met uw favoriete beleg. Neem de hete bakplaten uit de oven en leg de pizza`s met een grote schep erop. Boek de pizza`s 8-10 minuten in de oven.

Serveertip

Lekker met een frisse salade.

Bron

Foodies mei 2012



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Sigridkookt
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top