Kip korma met aubergine en sperziebonen
- Indiaas, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Ingrediënten 4 recipe.people
500 ml currypasta750 ml kippenbouillon
250 ml kokosmelk
1 tl bruine suiker of palmsuiker
zout
versgemalen peper
400 g aubergine in blokjes van 2 cm
1 kg uitgebeende en ontvelde kippendijen, doormidden gesneden
2 gehakte tomaten
400 g sperziebonen, gepunt en in drieën gesneden
60 g cashewnoten, geroosterd en fijngehakt
Bereidingswijze
Doe de currypasta in een grote braadpan en bak die onder regelmatig roeren circa 15 minuten op laag vuur tot alles zacht maar niet gebruind is. Voeg de bouillon, kokosmelk en suiker toe, en eventueel zout en peper. Breng het mengsel al roerend aan de kook. Voeg de aubergineblokjes toe en laat alles circa 10 minuten zachtjes koken. Doe de kippendijen erbij en laat alles nog eens circa 10 minuten koken. Voeg de tomaat, bonen en de helft van de fijngehakte cashewnoten toe en laat het gerecht nog eens 5-6 minuten koken tot de boontjes net gaar zijn. Schep de korma in een serveerschaal en strooi de resterende cashewnoten erover.
Zelf doe ik er ook een rood pepertje bij.
Bron
kookboek van Annabel Langbein: De Free Range Cook