1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Spaanse keuken
  5. Zarzuela visschotel

Zarzuela visschotel

Door: corry65

  • Spaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 02-07-2012

Ingrediënten 4 personen


300 g kabeljauwfilet (diepvries)
200 g scholfilet (diepvries)
3 uien
4 tomaten
50 g (gepelde) amandelen
50 g rauwe ham,
1 el citroensap
zout, peper
100 g Noorse garnalen
3 el olijfolie
1 teentje knoflook
1 tl saffraanpoeder
1 laurierblaadje
1 tl bouillonpoeder
2 dl drooge witte wijn
1 grote groene paprika
toefjes peterselie


Verder heb je nodig


Wok


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Zo nodig vis eerst in ca. 1 uur laten ontdooien.
Uien pellen en snipperen.
Paprika schoonmaken en in reepjes snijden.
Tomaten wassen en in partjes snijden.
(Zonodig amandelen ontvliezen).
In keukenmachine amandelen fijnmalen.
Ham in reepjes snijden.
Kabeljauw- en scholfilet in grote stukken snijden. Besprenkelen met citroensap en bestrooien met zout en peper

Bereidingswijze

In wok of braadpan olie verhitten. Knoflook erboven uitpersen. Ui en paprika ca. 5 min. bakken.
Toevoegen: tomaat, amandelen, ham, saffraan, laurier, wijn, bouillonpoeder en 1 dl water.
Al roerende aan de kook brengen en ca. 10 min. zachtjes laten koken.
Vis en garnalen toevoegen. Met deksel op pan vis in ca. 10 min. zachtjes gaarkoken. Visschotel op smaak brengen met zout en peper.

Serveertip

Garneren met toefjes peterselie.

Bron

Allerhande juni 1986



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van corry65
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top