brandnetelsoep

  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 01-07-2012

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
1 kopje netels, 500 ml. melk, 25 boter, 1 sjalot, 100 gr. aardappel, 1 teentje knoflook, 1 blokje groentebouillon, 6 madeliefjes
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

blancheer de netelblaadjes 10 sec. in kokend water en verfris ze meteeen in koud water, dan blijven ze mooi groen. Voeg de aardappel en het knoflookteentje toe.

Bereidingswijze

overgiet met de melk en kook tot de aardappel gaar is. Doe het bouillonblokje erbij. Doe de netelblaadjes op het allerlaatste moment in de soep. Mix de soep met een staafmixer.

Bron

verrukkelijk ondkruid

Serveertip

Laat je gasten glimlachen door er een prachtige madelief op te leggen.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten