Pave Tropical

  • Nagerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 21-05-1999

Een verrassend Braziliaans nagerecht met (verse) ananas en geraspte kokos

Deel dit recept

Ingrediënten
200g lange vingers
1 blikje gecondenseerde melk (Friesche Vlag)
zelfde hoeveelheid melk
4 eierdooiers
een paar druppels vanille-essence
1 verse ananas of een groot blik ananasblokjes
100 geraspte kokos
2 eetl. maizena
1 blijke creme de leite* (250g)
4 eetl. suiker
4 eiwitten
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Voor de eerste laag, bekleed een rechthoekige glazen schaal met lange vingers. Breng de gecondenseerde melk, melk, eierdooiers een 1 eetl. maizena langzaam aan de kook en blijf roeren tot het een gebonden saus is. Verdeel de saus over de lange vingers en laat afkoelen. Laat de ananas uitlekken en verdeel ze in stukjes. Schep er de geraspte kokos door. Breng desgewenst verder op smaak met een scheutje rum een schep alles op de eerste laag. Voor de derde laag, sla de eiwitten en de creme de leite* apart stijf en schep ze door elkaar. Voeg de 4 eetl. suiker toe. Breng desgewenst verder op smaak met wat citroen-essence. Schep op de tweede laag en laat het minimaal 6 uur in de koelkast koelen.

Serveertip

Helaas is creme de leite niet te koop in Nederland (maar wel in Engeland: Nestle Cream, te vinden in bepaalde toko's in blikjes van 300g). Je kunt ook Italiaanse panna (Parmalat) proberen, die vaak in Italiaanse nagerechten wordt gebruikt.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten