HEMELS STOOFVLEES

  • Nederlands,
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 29-06-2012
  • HEMELS STOOFVLEES

    HEMELS STOOFVLEES

    HEMELS STOOFVLEES

Heerlijk stoofvlees en je hoeft enkel maar af en toe goed door te roeren en smullen maar

Deel dit recept

Ingrediënten


    600-800 gram bieflappen in stukken gesneden (of riblappen, kan natuurlijk ook,is wel vetter)
    2 el roomboter
    1 ui, gesnipperd
    1/2 winterwortel, geschild, gehalveerd en in dunne plakjes
    5 tenen knoflook, gepeld en geplet
    1 el bloem
    1 blokje rundvleesbouillon
    2,5 dl wijn
    150 gram tutti frutti
    2 dl appelsap
    2 el appelstroop
    2 laurierblaadjes
    1 steranijs ( dit geeft een lichte dropsmaak aan het vlees, dus of je kiest ervoor òf je kiest er niet voor!)
    zout/peper

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Flinke braadpan met deksel;vlamverdeler; houten spatel om goed te roeren af en toe

Voorbereiding

als je het in de oven maakt: de oven voorverwarmen op 150 graden C.

Bereidingswijze



    Verhit de boter en braad het vlees snel bruin. Haal het vlees uit de pan en doe dan de ui, knoflook en winterwortel erbij. Even kort fruiten en dan het vlees weer terug in de pan doen.
    Voeg dan de rest van de ingrediënten toe, breng aan de kook en laat minstens 3,5 uur stoven . Op de kleinste vlam met vlamverdeler. Doe de deksel op de pan (dicht) . Of 3 ½ uur in een op 150 graden c voorverwarmde oven

    Dit gerecht is het lekkerst als je het pas de dag daarna eet. Smakelijk!

Bron

internet

Serveertip

Heerlijk met smeuïge aardappel puree en groenten of sla naar eigen wens

Laatste reacties

caroca avatar
caroca 30-12-2012

Heerlijk! Groet, Caro

RFB avatar
RFB 09-10-2012

Tijd gelden al bewaard en gisteren eindelijk gemaakt, van riblap en ik had nog een beetje lamsvlees (ook erbij) steranijs weggelaten maar wel een lepeltje verse groene peperkorrels toegevoegd! Algemeen oordeel van het gezin `een blijvertje!`

ruthbrock avatar
ruthbrock 21-07-2012

Deborah(bowiebailey) stuurde me deze leuke reactie: Hemels stoofvlees Hallo Ruth, Ik laat je even weten dat ik het recept van Hemels stoofvlees hebt gemaakt en wat is het LEKKER!!! Was afgelopen zondag jarig en mijn vriend wilde uit eten gaan maar ik heb gezegd dat ik een recept wilde uitproberen. Nou, had niet lekker gekund. Bedankt voor het delen van dit recept en een fijn weekeinde. Groetjes Deborah

pimmetjuh avatar
pimmetjuh 12-07-2012

Gisteren heb ik dit recept gemaakt, maar het wel wat aangepast aan een zoutarm dieet. Ook heb ik abrikozen gebruikt in plaats van tutti frutti. Groot succes! Dank voor je recept

naus_marijke avatar
naus_marijke 07-07-2012

Hoi Ruth, Dit recept is een variatie op de gestoofde bieflapjes,welke ik altijd maak. Ik heb het van je meegenomen! Bedankt voor het recept en groetjes,Marijke

zomaareenbezoeker avatar
zomaareenbezoeker 02-07-2012

Hoi Ruth, [br]Ik heb je recept ook meegenomen. Ik houd erg van stoofvlees en dit is weer eens een heel andere variant die me lekker lijkt. [br]Grappig maar ik dacht meteen hetzelfde als Deborah, ik ga het ook eens proberen met riblappen, want dat vind ik nog altijd het lekkerste vlees om te stoven. Het is wat vetter, maar wel veel zachter/sappiger. Mijn ervaring met bieflappen is/was dat die erg droog worden als je ze zo lang stooft (en dan waren het wel bieflappen van de slager, niet de supermarkt) ondanks ingrediënten die het zacht hadden moeten maken. [br]Maar bedankt voor je recept, groetjes, Ineke.

bowiebailey avatar
bowiebailey 29-06-2012

Hallo Ruth, ik heb je recept bewaard en ga het zeker maken, ziet er zeer goed uit. Ik ben echter slager van beroep en zal zeker geen bieflappen gebruiken hiervoor maar een échte riblap. Dit zal het recept zeker ten goede komen. Probeer het ook eens. Groeten, Deborah

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten