
Kip en bouillon
1 biologische kip
1 witte ui, gesnipperd
1 el bladpeterselie, gehakt
1 el koriander, gehakt
100 gr kikkererwten, geweekt
of eventueel uit blik, afgespoeld
3 el zonnebloemolie
2 el olijfolie
1 tl kurkuma
1 tl gemberpoeder
1 tl vers gemalen peper
snufje zout
10 saffraandraadjes
gekarameliseerde ui met rozijnen
3 witte uien, in ringen gesneden
100 gr gewassen en gewelde rozijnen
1 el boter
4 el honing
Dit recept komt uit het boek Kookkaravaan.
Snijd de kip in stukken. Bak de kip in de olijfolie en zonnebloemolie (eventueel een half theelepeltje smen) met de gesnipperde ui, de kruiden en de specerijen ongeveer 10 minuten.
Voeg 1,5 liter water toe en laat op laag vuur 45-60 minuten sudderen (hoe langer de bouillon kan trekken hoe beter de smaak van de kippenbouillon). Voeg de laatste 5 minuten de kikkererwten toe en breng de bouillon op smaak met wat zout.
Smelt een eetlepel boter in een koekenpan en bak de uienringen tot ze zacht en glazig zijn. Doe er kaneel, rozijnen en 4 eetlepels honing bij. Laat zachtjes 10 minuten sudderen en roer af en toe door.
Bereid de couscous zoals beschreven op pagina 61, of als je kant-en-klare gebruikt zoals aangegeven op de verpakking.
Leg de kip op de couscous, giet er wat bouillon overheen en garneer met kikkererwten en gekarameliseerde ui met rozijnen.
Serveer de overgebleven bouillon apart in een schaaltje erbij.