Lauwwarme linzensalade

  • Marokkaans, Salade
  • 0-10 min.
  • Lauwwarme linzensalade

    Lauwwarme linzensalade

    Lauwwarme linzensalade

Aanrader! Niet alleen voor vegetariërs.

Dit recept komt uit het boek Kookkaravaan.

Deel dit recept

Ingrediënten
250 gr linzen

tomatensaus
1 vleestomaat, ontveld en ontpit
2 el zonnebloemolie
2 teentjes knoflook, geplet
1 ui, gesnipperd
1 tl paprikapoeder, mild
1/2 tl komijnpoeder
1/2 tl zout
1/2 el koriander, gehakt
1/2 el bladpeterselie, gehakt
2 el olijfolie, extra vierge

garnering
1/2 el bladpeterselie, gehakt
1/2 el koriander, gehakt
1/4 ingemaakte citroen
olijfolie, extra vierge
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Kook de linzen gaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet af en houd even apart.

Maak de tomatensaus. Verhit de zonnebloemolie en fruit daarin de ui en de knoflook. Doe de tomaten, de kruiden en de specerijen erbij en smoor dit in ongeveer 10 minuten tot een dikke saus. Roer de linzen door de saus en laat het geheel tot lauwwarm afkoelen. Garneer met gehakte bladpeterselie, koriander en stukjes ingemaakte citroen. Besprenkel ten slotte met wat olijfolie en serveer met brood.

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Kookkaravaan avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten