Lauwwarme linzensalade
- Marokkaans, Salade
- 0-10 min.
Aanrader! Niet alleen voor vegetariërs.
Dit recept komt uit het boek Kookkaravaan.
Ingrediënten
250 gr linzentomatensaus
1 vleestomaat, ontveld en ontpit
2 el zonnebloemolie
2 teentjes knoflook, geplet
1 ui, gesnipperd
1 tl paprikapoeder, mild
1/2 tl komijnpoeder
1/2 tl zout
1/2 el koriander, gehakt
1/2 el bladpeterselie, gehakt
2 el olijfolie, extra vierge
garnering
1/2 el bladpeterselie, gehakt
1/2 el koriander, gehakt
1/4 ingemaakte citroen
olijfolie, extra vierge
Bereidingswijze
Kook de linzen gaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet af en houd even apart.
Maak de tomatensaus. Verhit de zonnebloemolie en fruit daarin de ui en de knoflook. Doe de tomaten, de kruiden en de specerijen erbij en smoor dit in ongeveer 10 minuten tot een dikke saus. Roer de linzen door de saus en laat het geheel tot lauwwarm afkoelen. Garneer met gehakte bladpeterselie, koriander en stukjes ingemaakte citroen. Besprenkel ten slotte met wat olijfolie en serveer met brood.