1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Pannenkoek
  5. Antilliaanse Gehaktschotel Met Pannenkoek

Antilliaanse Gehaktschotel Met Pannenkoek

Door: pilskepeeters

  • Internationaal, Ovenschotel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 21-05-1999

Ingrediënten 4 personen


1 ui, 1 rode paprika, 2 stengels bleekselderij, olie, 1 teentje knoflook, 500 gram rundergehakt, 1 blikje tomatenpuree (ca 70 gram nettogewicht), 3 eetlepels rozijnen, 1 ei, zout, peper, worcestershiresaus, 50 gram geraspte oude kaas. Pannenkoeken.



Pannenkoek gevuld met gehakt, groenten, rozijnen en kaas. Ook lekker voor kinderen.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Ui pellen en snipperen. Paprika schoonmaken, wassen en in kleine stukjes snijden. Bleekselderij wassen en in stukjes snijden. In Koekenpan olie verhitten. Ui, paprika en bleekselderij ca 5 minuten zachtjes bakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Gehakt toevoegen en in ca 3 minuten rul bakken. Tomatenpuree, rozijnen en ei erdoor roeren. Op smaak brengen met zout, peper en worcestershiresaus. Ovenschaal invetten met 1 eetlepel olie. Gehaktmengsel erin scheppen en aandrukken. Kaas erover strooien. Oven voorverwarmen op 200 graden. In midden van oven gehaktschotel in ca 15 minuten heet en goudbruin laten worden. Intussen pannenkoeken bakken, volgens gebruiksaanwijzing op het pak, of op eigen, vertrouwde manier.

Serveertip

Pannenkoeken dubbelgevouwen op vier borden leggen. Gehakt ernaast scheppen.

Lekker erbij: Komkommer met citroensap en zout. (1 komkommer schillen en in blokjes snijden, 2 eetlepels citroensap en een snufje zout erdoor scheppen).

Je kan de pannenkoeken ook van tevoren bakken en warm maken in de magnetron.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pilskepeeters
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top