Blauwe bessen muffins
- Amerikaans, Tussendoortje
- 20-30 min.
Lekker Amerikaanse muffins met bosbessen. Maar je kan er ook andere (bos)vruchten in doen
Ingrediënten 12 personen
- 325 gram bloem- 150 gram witte kristal suiker
- 2 theelepels bakpoeder
- 1/2 theelepel baksoda (ook wel backing soda genoemd. Let op dit is wat anders dan bakpoeder!)
- 1/4 theelepel zout
- Schil van een sinaasappel of citroen
- 1 groot ei, losgeklopt
- 240 ml karnemelk
- 120 ml olie (zonnebloem of andere neutrale olie)
- 1 theelepel puur vanille-extract
- 200 gram vers of bevroren bessen (bosbessen, frambozen, bramen of andere vruchten)
Benodigdheden
Muffin blik voor 12 grote muffins, eventueel 12 muffin papiertjes, 2 kommen (een voor de droge ingrediënten en een voor de natte ingrediënten), spatelVoorbereiding
Oven voorverwarmen op 180 graden
Bereidingswijze
Doe in een grote kom het ei, de karnemelk, de olie en het vanille-extract. Klopt dit losjes door elkaar.
Doe in een andere grote kom de bloem, suiker, bakpoeder, bak soda, zout, schil en bessen. Spatel alles door elkaar.
Spatel de natte ingrediënten door de droge ingrediënten en spatel dit rustig door elkaar tot de ingrediënten gemengd zijn. Doe dit niet met de mixer, alle vruchten zullen dan kapot gaan en bij te lang mixen zal het beslag taai worden.
Vul het muffinblik met het beslag.
Plaats in de oven en bak ze 20 tot 25 minuten.
Opmerking: Als u bevroren bessen je kan hebben om de muffins iets langer dan de aangegeven tijd te bakken.
Bron
www.joyofbaking.com