1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Lazy Sunday salade

Lazy Sunday salade

Door: alidada

  • , Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 26-06-2012

Ingrediënten 2 personen


  • 400 gram vastkokende aardappelen
  • Dessertlepel kappertjes
  • 1 blikje ansjovis filets
  • 6 plakjes gerookte zalm
  • 3 flinke el crème fraîche
  • 2 flinke tomaten
  • 4- 5 flinke el verse peterselie
  • Zout en versgemalen peper naar smaak


Verder heb je nodig


Pan, Vergiet, Keukenpapier, Mes, Groot bord, of plaat.

Lazy Sunday salade
Lazy Sunday salade
Lazy Sunday salade gemaakt door pwiggers

Heerlijk!

Heerlijk!
Lazy Sunday salade

Lazy Sunday salade

Lazy Sunday salade
Lazy Sunday salade

Giet af in vergiet en laat even uitlekken

Giet af in vergiet en laat even uitlekken
Lazy Sunday salade

Op keukenpapier verder laten garen

Op keukenpapier verder laten garen
Lazy Sunday salade

Verwijder de zaadlijsten

Verwijder de zaadlijsten
Lazy Sunday salade

Ansjovis en kappertjes fijn snijden

Ansjovis en kappertjes fijn snijden
Lazy Sunday salade

Meng alles door elkaar

Meng alles door elkaar
Lazy Sunday salade

De salade op het bord en daarover de zalm draperen

De salade op het bord en daarover de zalm draperen
Lazy sunday salade gemaakt door Petra
Lazy sunday salade gemaakt door Petra

Heerlijke gemakkelijk klaar te maken salade met gerookte zalm, ansjovis, kappertjes en crème fraîche.
Naar een recept van Rudolph van Veen en een beetje veranderd naar eigen idee.
Gewoon voor een gemakkelijke dag of het nu een zondag is of niet. Je kan het als maaltijdsalade maken of als voorgerecht (uiteraard de porties aanpassen). Ik heb het voor 2 personen gemaakt maar de ingrediënten zijn gemakkelijk te vermeerderen.

Ontdek meer:

Voorbereiding

  • Begin met water op te zetten voor de aardappels
  • Schil ondertussen de aardappels, spoel ze af, en snijd ze in kleine blokjes
  • Doe ze in het kokende water voeg eventueel wat zout toe.
  • Leg alvast op een groot bord een dubbele laag keukenpapier.
  • Kook voor ±3-4 minuten. (ligt eraan hoe klein je de blokjes snijdt.)
  • Proef even na 3 minuten want ze moeten nog iets beet hebben.(de aardappeltjes garen nog door)
  • Giet de aardappelblokjes af in een vergiet laat even uitlekken
  • Stort ze daarna op het keukenpapier en spreidt ze uit

Bereidingswijze

  • Snijd de kappertjes en ansjovis fijn
  • Snijd de tomaten in vieren en verwijder de zaadlijsten
  • Snijd ze op de kant van de verwijderde zaadlijsten in kleine blokjes.
  • Doe dit alles plus de afgekoelde aardappelblokjes in een kom
  • Hak de peterselie fijn.
  • Meng de crème fraîche en peterselie en meng alles door elkaar
  • Proef of er nog wat zout en peper door moet.
  • (Ik heb geen zout meer toegevoegd wel wat versgemalen peper).
  • Verdeel de salade over twee borden en leg de zalmplakjes er bovenop
  • Strooi er nog wat gehakte peterselie over en je Lazy Sunday salade is klaar

Serveertip

Eventueel met lekker knapperig stokbrood erbij

Bron

Rudolph van Veen (24 Kitchen)



Deel dit recept

Reacties (14)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van alidada
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top