Lazy Sunday salade

  • Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 26-06-2012
  • Lazy Sunday salade

    Lazy Sunday salade

    Lazy Sunday salade

  • Lazy Sunday salade

    Lazy Sunday salade

    Lazy Sunday salade

  • Lazy Sunday salade

    Lazy Sunday salade

    Lazy Sunday salade

  • Lazy Sunday salade

    Lazy Sunday salade

    Lazy Sunday salade

  • Lazy Sunday salade

    Lazy Sunday salade

    Lazy Sunday salade

  • Lazy Sunday salade

    Lazy Sunday salade

    Lazy Sunday salade

  • Lazy Sunday salade

    Lazy Sunday salade

    Lazy Sunday salade

  • Lazy Sunday salade

    Lazy Sunday salade

    Lazy Sunday salade

  • Lazy Sunday salade

    Lazy Sunday salade

    Lazy Sunday salade

Heerlijke gemakkelijk klaar te maken salade met gerookte zalm, ansjovis, kappertjes en crème fraîche.
Naar een recept van Rudolph van Veen en een beetje veranderd naar eigen idee.
Gewoon voor een gemakkelijke dag of het nu een zondag is of niet. Je kan het als maaltijdsalade maken of als voorgerecht (uiteraard de porties aanpassen). Ik heb het voor 2 personen gemaakt maar de ingrediënten zijn gemakkelijk te vermeerderen.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
  • 400 gram vastkokende aardappelen
  • Dessertlepel kappertjes
  • 1 blikje ansjovis filets
  • 6 plakjes gerookte zalm
  • 3 flinke el crème fraîche
  • 2 flinke tomaten
  • 4- 5 flinke el verse peterselie
  • Zout en versgemalen peper naar smaak
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Pan, Vergiet, Keukenpapier, Mes, Groot bord, of plaat.

Voorbereiding

  • Begin met water op te zetten voor de aardappels
  • Schil ondertussen de aardappels, spoel ze af, en snijd ze in kleine blokjes
  • Doe ze in het kokende water voeg eventueel wat zout toe.
  • Leg alvast op een groot bord een dubbele laag keukenpapier.
  • Kook voor ±3-4 minuten. (ligt eraan hoe klein je de blokjes snijdt.)
  • Proef even na 3 minuten want ze moeten nog iets beet hebben.(de aardappeltjes garen nog door)
  • Giet de aardappelblokjes af in een vergiet laat even uitlekken
  • Stort ze daarna op het keukenpapier en spreidt ze uit

Bereidingswijze

  • Snijd de kappertjes en ansjovis fijn
  • Snijd de tomaten in vieren en verwijder de zaadlijsten
  • Snijd ze op de kant van de verwijderde zaadlijsten in kleine blokjes.
  • Doe dit alles plus de afgekoelde aardappelblokjes in een kom
  • Hak de peterselie fijn.
  • Meng de crème fraîche en peterselie en meng alles door elkaar
  • Proef of er nog wat zout en peper door moet.
  • (Ik heb geen zout meer toegevoegd wel wat versgemalen peper).
  • Verdeel de salade over twee borden en leg de zalmplakjes er bovenop
  • Strooi er nog wat gehakte peterselie over en je Lazy Sunday salade is klaar

Bron

Rudolph van Veen (24 Kitchen)

Serveertip

Eventueel met lekker knapperig stokbrood erbij

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

joke222 avatar
joke222 16-01-2016

Heerlijk, komt vaker op tafel., dank. Gr. Joke

pwiggers avatar
pwiggers 04-01-2013

Hoi Louise, Oudjaarsavond je lazy-sunday-salade weer gemaakt. Dit keer helemaal volgens je recept. Echt lekker! Smaakte ons prima. Nogmaals bedankt voor je recept. Groetjes, Petra

evdk avatar
evdk 02-09-2012

net gegeten...... de tip van citroensap doe ik niet meer, wel de lente-uitjes! Geen peterselie, maar dat is persoonlijk, ik zou dille nemen....(had nog n halve rode paprika liggen, ook in blokjes erbij gedaan) ...verder heel erg lekker, we hebben genoten!!! groet, eef

molenmeisje avatar
molenmeisje 14-07-2012

Wij hebben zojuist je salade gegeten en ik kan zeggen dattie ook op zaterdag prima smaakt. Bedankt voor je receptje, ik neem het natuurlijk mee naar mijn pagina. Fijn weekend verder, Hanneke

margo10 avatar
margo10 09-07-2012

Vanavond heb ik dit recept gemaakt. Het was heerlijk!

sjoekke avatar
sjoekke 05-07-2012

Ik heb je recept zaterdag klaargemaakt toen we aan zee waren alleen was ik vergeten peterselie te kopen en heb het dan ook zonder gemaakt. Het is van mijn man ook erg in de smaak gevallen en voor herhaling vatbaar,volgende keer dan wel met de peterselie er bij wat dan weer een andere smaak zal geven.Bedankt voor het recept,groetjes Lydie

pwiggers avatar
pwiggers 04-07-2012

Afgelopen zaterdag gemaakt voor mijn Leesclubvriendinnen. Omdat één van hen vegetarisch is en ook graag mee wilde smullen heb ik deze keer de ansjovis weggelaten en een appel in kleine blokjes erdoor gedaan. Dus ook wat zout toegevoegd. Verder de zalm niet op de salade, maar ernaast gelegd. Ze vonden de salade erg lekker Louise. Ik zal de salade zeker nog een keer maken met ansjovis, want dat lijkt me nog lekkerder. Bedankt voor het recept. Groetjes, Petra

professoroud avatar
professoroud 01-07-2012

Gisterenavond gemaakt. Echt een blijvertje. Ik heb wat citroensap en lenteui ringetjes toegevoegd en had nog lekkere gemengde salade dus zo 2 mooie bordjes opgemaakt met Marokkaans brood erbij. Het was heerlijk. Bedankt!!, Jos

mopskie avatar
mopskie 01-07-2012

Ziet er heerlijk uit.

naus_marijke avatar
naus_marijke 30-06-2012

Heerlijk voor de zaterdag! Ik neem het recept mee! Groetjes, Marijke

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten