Gekarameliseerde uiensaus

  • Afrikaans, Saus/dressing
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 26-06-2012
  • Gekarameliseerde uiensaus

    Gekarameliseerde uiensaus

    Gekarameliseerde uiensaus

  • Gekarameliseerde uiensaus

    Gekarameliseerde uiensaus

    Gekarameliseerde uiensaus

  • Gekarameliseerde uiensaus

    Gekarameliseerde uiensaus

    Gekarameliseerde uiensaus

Lekker als bbq saus voor bij geroosterd vlees of bij gekookte groenten. Ook lekker door een salade of op een broodje met vleesbeleg.

Deel dit recept

Ingrediënten
15 ml olijfolie
3 grote uien, in dunne ringen gesneden
2 tenen knoflook, fijn
1 t gedroogde tijm (afhangende van hoe sterk van smaak de tijm is)
3 e bruine suiker
3 e balsamicoazijn
zout
zwarte peper
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Fruit uienringen en knoflook in olijfolie op matige hitte tot zacht.
2. Voeg suiker, azijn, tijm, zout en peper toe.
3. Bak op zacht vuur de uienmengsel zonder deksel op pan voor 10-15 min. tot gekarameliseerd.
4. Laat uiensaus afkoelen.

Bron

Proeven en experimenteren

Serveertip

In bouillon getrokken kip als broodbeleg

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

rijke avatar
rijke 10-08-2012

dankjewel voor dit recept. Ik heb het laatst voor het eerst geproefd tijdens een etentje en ik vond het erg lekker. Nu kan ik het zelf nog eens maken. Ga ik binnenkort proberen. Groetjes, Marijke

ArualB avatar
ArualB 16-07-2012

Heerlijk, dank je wel. Groetjes, Laura

alidada avatar
alidada 16-07-2012

Dit hebben wij van de week `s middags op ons bootje gegeten en het was heerlijk. Precies je recept gevolgd. Ik heb kipfilet gepocheerd in zelfgemaakte kippenbouillon en eerst de kipfilet met daarop de gekarameliseerde uien op een broodje gedaan. (zie foto) Voor herhaling vatbaar, dank je wel voor dit recept Deon.

alidada avatar
alidada 10-07-2012

Hoi Deon, ik had dit afgelopen weekend willen maken, je recept uitgedraaid en al meegenomen naar ons bootje. Maar er `kwam iets tussen`, volgende week wil ik het maken en ik laat je weten hoe het smaakte. Groetjes, Louise

alie2 avatar
alie2 26-06-2012

Heerlijk recept Deon.groetjes Alie

deonart avatar
deonart 26-06-2012

Deze is al behoorlijk zoet, ik denk dat rode ui niet zoveel zal uitmaken, ziende alle smaakmaker die erin gebruik worden zal de rode ui smaak vervlak?? Denk ik??

Fressnapf avatar
Fressnapf 26-06-2012

Lijkt me lekker Deon. Ik heb het wel gemaakt, maar niet zo. Dit is wel een smaakmaker hoor. Heb je dit wel eens geprobeerd met rode uien? Wordt het dan wat zoeter?

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten