1. Home
  2. Recepten
  3. Slanke keuken
  4. Champignon-tomaat-aardappellasagne

Champignon-tomaat-aardappellasagne

  • Slanke keuken,
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 24-06-2012

Ingrediënten 4 personen


500 g vastkokende aardappelen
500 g champignons
2 vleestomaten
1 sjalot
2 teentjes knoflook
250 ml lightroom
1 koffielepel tijm
25 g geraspte parmezaan
2 eetlepels olijfolie
peper en zout



Champignon-tomaat-aardappellasagne
Champignon-tomaat-aardappellasagne
Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de aardappelen. kook ze gaar in gezouten water. Giet af en snij in plakjes.
Borstel de champignons schoon en halveer ze. Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Spoel de tomaten, snij ze in plakjes.
Vet 4 individuele ovenschaaltjes in met olie.
Bak de champignons op hevig vuur in 2 eetlepels olie, tot al het vocht verdampt is. Doe er de sjalot en de knoflook bij. Laat kort meebakken.
Verdeel de aardappelplakjes, champignons en tomaten in laagjes over de ovenschaaltjes. Eindig met een laagje aardappel en duw lichtjes aan.
Breng de room met de tijm aan de kook en laat er de kaas in smelten. Verdeel de saus over de schaaltjes en zet 15 minuten in de oven.

Serveertip

Variaties :
Vervang de champignons door plakjes courgette, aubergines of bleekselder in boogjes

Bron

Libelle



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van titine062


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van titine062
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top