Kersen vlaai vulsel (zelfgemaakt)

  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 24-06-2012
  • Kersen vlaai vulsel (zelfgemaakt)

    Kersen vlaai vulsel (zelfgemaakt)

    Kersen vlaai vulsel (zelfgemaakt)

kersenvlaai vulling om zelf te maken, niets uit een blikje
heerlijk in je vlaai of over je monchou taart.

Deel dit recept

Ingrediënten
600 gram zure rode kersen uit pot.
200 gram witte suiker
25 gram maïzena
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 1266,25 kcal
Koolhydraten 307,20 g
Eiwitten 3,60 g
Vetten 1,83 g

Voorbereiding

Vang het sap van de kersen op en laat de kersen uit lekken.
de maizena met de suiker aanlengen met een paar el kersensap uit pot tot een glad papje roeren

Bereidingswijze

Doe de kersen met 250 ml van het kersensap in een pan op matig vuur, verwarm de kersen totdat ze koken . Roer hetmaizenapapje tot een glad geheel, giet het mengsel bij de warme kersen en meng alles goed. Zet het vuur lager en laat sudderen tot de vulling is ingedikt, ongeveer 2 minuten, verwijder van het vuur, laat afkoelen, en gebruik als taartvulling.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

ecureuil avatar
ecureuil 19-03-2013

Gemaakt, smaakte prima, maar wordt zo raar rozig ondoorzichtig. Probeer het volgende keer met aardappelmeel...

ecureuil avatar
ecureuil 17-03-2013

Bedoel je met 600 g kersen het totaal gewicht ( kersen + sap) of het uitgelekt gewicht (alleen de kersen)?

ArualB avatar
ArualB 14-03-2013

Meegenomen! Dank je wel.

orphan avatar
orphan 13-03-2013

Ik krijg altijd lekkere trek als ik jou recepten tegenkom, hihi. Ik heb de vlaai nog op mijn to-do-lijstje staan, dus ik neem dit recept heel graag van je mee. Ben dol op kersenvlaai. (maar dat had je misschien al wel verwacht. =P) Als ik zover ben dat ik hem gemaakt heb hoor je hoe het restultaat geworden is, oké? Groetjes van mij

orval1 avatar
orval1 21-09-2012

Ik heb deze vulling ook gemaakt met vers fruit en heb voor vocht gewoon water gebruikt. laatst gemaakt met appel, rozijnen, en er appelflappen meegemaakt waren erg lekker.

orval1 avatar
orval1 29-06-2012

Ik heb deze vulling gemaakt maar met andere vruchten uit pot, heb het over de monchoutaart gedaan. Het is heerljk. Bedankt. Gr. Karin

alie2 avatar
alie2 25-06-2012

Ik maak deze kersenvulsel ook altijd zelf en doe er wel eens wat speculaaskruiden door.Heerlijk!

karin11213 avatar
karin11213 24-06-2012

dank je wel, ga het proberen of het lukt.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten