Zelf vanillevla maken

  • Nederlands, Nagerecht
  • 20-30 min.
  • Zelf vanillevla maken

    Zelf vanillevla maken

    Zelf vanillevla maken

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
400 ml melk
100 ml slagroom
1 vanillestokje
6 eieren
75 g witte basterdsuiker
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 305,75 kcal
Koolhydraten 24,30 g
Eiwitten 13,24 g
Vetten 17,26 g

Voorbereiding

Schenk de melk en room in een steelpan en meng dit met elkaar.
Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap met de platte kant van het mesje het zwarte merg eruit. Roer het vanillemerg door het mengsel van room en melk en verwarm op laag vuur. Laat het vervolgens 15 min. op laag vuur intrekken.
Splits de eieren en klop de dooiers in een vuurvaste kom met de suiker ca. 10 min. tot het mengsel dik en romig is en de suiker is opgelost. Roer ¾ van het warme melkmengsel bij het eimengsel.

Bereidingswijze

Schenk al roerend terug in de pan bij het resterende melkmengsel. Zet het geheel op heel laag vuur en laat in 10-15 min. - al roerend, zonder dat het mengsel gaat koken- inbinden tot er een mooie, dunne vla ontstaat.
Schenk de vla door een zeef in een schone mengkom om eventuele klontjes te verwijderen. Laat de vla helemaal afkoelen en roer af en toe goed door.

Bron

jumbo

Serveertip

Serveer de vla in een kom. Lekker met verse aardbeien of gegarneerd met verkruimelde (stroop)koeken!

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

planco avatar
planco

Doorsturen

Home Recepten