1. Home
  2. Recepten
  3. Vla
  4. Zelf vanillevla maken

Zelf vanillevla maken

  • Nederlands, Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 23-06-2012

Ingrediënten 4 personen


400 ml melk
100 ml slagroom
1 vanillestokje
6 eieren
75 g witte basterdsuiker



Zelf vanillevla maken
Zelf vanillevla maken
Zelf vanillevla maken
Zelf vanillevla maken
Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Schenk de melk en room in een steelpan en meng dit met elkaar.
Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap met de platte kant van het mesje het zwarte merg eruit. Roer het vanillemerg door het mengsel van room en melk en verwarm op laag vuur. Laat het vervolgens 15 min. op laag vuur intrekken.
Splits de eieren en klop de dooiers in een vuurvaste kom met de suiker ca. 10 min. tot het mengsel dik en romig is en de suiker is opgelost. Roer ¾ van het warme melkmengsel bij het eimengsel.

Bereidingswijze

Schenk al roerend terug in de pan bij het resterende melkmengsel. Zet het geheel op heel laag vuur en laat in 10-15 min. - al roerend, zonder dat het mengsel gaat koken- inbinden tot er een mooie, dunne vla ontstaat.
Schenk de vla door een zeef in een schone mengkom om eventuele klontjes te verwijderen. Laat de vla helemaal afkoelen en roer af en toe goed door.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Serveer de vla in een kom. Lekker met verse aardbeien of gegarneerd met verkruimelde (stroop)koeken!

Bron

Jumbo



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van planco


Reacties (6)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van planco
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top