Eigen Nasi Goreng speciaal, lekkerder dan die van de chinees

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 23-06-2012
  • Eigen Nasi Goreng speciaal, lekkerder dan die van de chinees

    Eigen Nasi Goreng speciaal, lekkerder dan die van de chinees

    Eigen Nasi Goreng speciaal, lekkerder dan die van de chinees

Heerlijk pittige Nasi Goreng naar eigen recept. Lekker in het weekend en kindvriendelijk want iedereen lust het. Snel en makkelijk te maken in de wok. Maak desnoods een XXL portie en vries het in want daar is ook dit gerecht uitermate geschikt voor. Bovendien kun je er eindeloos mee variëren. Gooi er aan groente in wat je lekker vind.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gr witte rijst
1 prei
1 kleine winterpeen
1 grote ui of 2 middelgrote
2 teentjes knoflook (uitgeperst)
1 chilipeper
3 eieren
100 gr gerookte ontbijtspek (plakjes)
100 gr fricandeau (plakjes)
1 ½ tl Trassie Oedang
2 tl korianderpoeder
1 tl gemberpoeder
1 tl komijnpoeder
3 el wokolie
Snufje peper
Scheutje ketjap manis
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Pan, wok.

Bereidingswijze

Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking in zout water of kippebouillon. Laat de rijst goed uitlekken en goed afkoelen (desnoods even terugkoelen in de koelkast want warme rijstkorrels bakken niet lekker en gaan kleven). Neem de groente en was ze. Snij de prei door de midden en snij dan heel dun in halve ringen. Snipper de uien ragfijn, ontdoe de chilipeper van de zaadjes en snipper het rode gedeelte heel fijn. Snij de wortel in de lengte doormidden in dunne plakjes en snij deze julienne en snipper het verder fijn. Doe de eieren in een schaaltje en klop het wit en de dooier even door elkaar. Dan scrambelen en wegzetten. Neem de plakjes ontbijtspek en de plakjes fricandeau (ik heb 2x een onsje gekocht op de vleeswarenafdeling bij AH) en snij ze in kleine blokjes.
Neem nu een wok, doe er de wokolie in en laat lekker heet worden. Roerbak dan de groente even in de hete olie (eerst de wortel, die heeft het langst nodig) en doe er dan de vleeswaren bij. Voeg dan de specerijen toe en roer alles even goed om totdat het lekker gaat ruiken. NB. Trassie is Garnalenpasta en is te koop in bijna elke supermarkt en anders bij de toko (ik heb het bij AH vandaan). Zet nu het vuur onder de wok heel hoog, doe dan de koude rijst erbij en roerbak, goed omscheppend met een houten spatel, de hele bups lekker gaar. Af en toe even een beetje proeven en doorgaan totdat je de Gorengsmaak te pakken hebt. Als laatste de scrambled eggs (EI) toevoegen en klaar! Voor eventueel wat extra pit (niet iedereen houdt er van) kun je nog een beetje Oestersaus (sterke smaakmaker) of een beetje sambal oelek toevoegen. Verdeel nu de Nasi over 4 mooie borden en smullen maar !

Serveertip

Lekker met kipsaté met satésaus, kip of varkensreepjes in zoetzure saus of gebakken Scampi`s met chilisaus en een blad kroepoek.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Evevica avatar
Evevica 14-05-2019

Heel erg bedank voor dit recept. Ik heb het gemaakt en iedereen vond het super lekker. TOP!

Hanny15 avatar
Hanny15 28-01-2015

Deze nasi ga ik het weekend maken. lijkt me heerlijk!

Hanny15 avatar
Hanny15 28-01-2015

Deze nasi ga ik het weekend eens proberen. lijkt me heerlijk!

carolinee1 avatar
carolinee1 03-03-2013

Ik heb het vorige week gemaakt, het is zalig!!!!! Ook ingevroren, maar niet lang want de kinderen wilde het ook proeven. Dus mee naar huis gegeven, en na het proeven opdracht gekregen om het snel weer te maken.Dus dan een XXXXL portie :D.

Frans333 avatar
Frans333 26-09-2012

Ik heb dit recept 2 weken terug gemaakt samen met de babi pangang en het was om je vingers erbij af te likken en dat hebben we ook gedaan. mijn dochter schepte zelfs 2 keer op. Bedankt voor deze recepten.

Fressnapf avatar
Fressnapf 02-08-2012

Ik vind het echt geweldig dat er mensen zijn die wat meegenomen hebben en dan nog even terug reageren. Dit mag worden gezedg, bedankt!

hyacintje avatar
hyacintje 02-08-2012

Vanavond gemaakt, was echt heerlijk. Bedankt!

alidada avatar
alidada 24-06-2012

Lijkt mij lekker Alex, ziet er goed uit. Ik bewaar je recept. Groetjes. Louise

ronaldvermeulen avatar
ronaldvermeulen 23-06-2012

Alex, ziet er lekker uit. Probeer ook eens het ontbijtspek te vervangen door katenspek. Geeft een heel andere smaakbeleving en is ook erg lekker.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten