Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Nasi goreng
  6. Eigen Nasi Goreng speciaal, lekkerder dan die van de chinees

Eigen Nasi Goreng speciaal, lekkerder dan die van de chinees

Door: Fressnapf

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 23-06-2012

Ingrediënten 4 personen


500 gr witte rijst
1 prei
1 kleine winterpeen
1 grote ui of 2 middelgrote
2 teentjes knoflook (uitgeperst)
1 chilipeper
3 eieren
100 gr gerookte ontbijtspek (plakjes)
100 gr fricandeau (plakjes)
1 ½ tl Trassie Oedang
2 tl korianderpoeder
1 tl gemberpoeder
1 tl komijnpoeder
3 el wokolie
Snufje peper
Scheutje ketjap manis


Verder heb je nodig


Pan, wok.

Nasi Goreng Speciaal

lekkerder dan die van de chinees uit de wok

lekkerder dan die van de chinees uit de wok

Heerlijk pittige Nasi Goreng naar eigen recept. Lekker in het weekend en kindvriendelijk want iedereen lust het. Snel en makkelijk te maken in de wok. Maak desnoods een XXL portie en vries het in want daar is ook dit gerecht uitermate geschikt voor. Bovendien kun je er eindeloos mee variëren. Gooi er aan groente in wat je lekker vind.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking in zout water of kippebouillon. Laat de rijst goed uitlekken en goed afkoelen (desnoods even terugkoelen in de koelkast want warme rijstkorrels bakken niet lekker en gaan kleven). Neem de groente en was ze. Snij de prei door de midden en snij dan heel dun in halve ringen. Snipper de uien ragfijn, ontdoe de chilipeper van de zaadjes en snipper het rode gedeelte heel fijn. Snij de wortel in de lengte doormidden in dunne plakjes en snij deze julienne en snipper het verder fijn. Doe de eieren in een schaaltje en klop het wit en de dooier even door elkaar. Dan scrambelen en wegzetten. Neem de plakjes ontbijtspek en de plakjes fricandeau (ik heb 2x een onsje gekocht op de vleeswarenafdeling bij AH) en snij ze in kleine blokjes.
Neem nu een wok, doe er de wokolie in en laat lekker heet worden. Roerbak dan de groente even in de hete olie (eerst de wortel, die heeft het langst nodig) en doe er dan de vleeswaren bij. Voeg dan de specerijen toe en roer alles even goed om totdat het lekker gaat ruiken. NB. Trassie is Garnalenpasta en is te koop in bijna elke supermarkt en anders bij de toko (ik heb het bij AH vandaan). Zet nu het vuur onder de wok heel hoog, doe dan de koude rijst erbij en roerbak, goed omscheppend met een houten spatel, de hele bups lekker gaar. Af en toe even een beetje proeven en doorgaan totdat je de Gorengsmaak te pakken hebt. Als laatste de scrambled eggs (EI) toevoegen en klaar! Voor eventueel wat extra pit (niet iedereen houdt er van) kun je nog een beetje Oestersaus (sterke smaakmaker) of een beetje sambal oelek toevoegen. Verdeel nu de Nasi over 4 mooie borden en smullen maar !

Serveertip

Lekker met kipsaté met satésaus, kip of varkensreepjes in zoetzure saus of gebakken Scampi`s met chilisaus en een blad kroepoek.



Deel dit recept

Reacties (9)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top