lekkerder dan die van de chinees uit de wok

500 gr witte rijst
1 prei
1 kleine winterpeen
1 grote ui of 2 middelgrote
2 teentjes knoflook (uitgeperst)
1 chilipeper
3 eieren
100 gr gerookte ontbijtspek (plakjes)
100 gr fricandeau (plakjes)
1 ½ tl Trassie Oedang
2 tl korianderpoeder
1 tl gemberpoeder
1 tl komijnpoeder
3 el wokolie
Snufje peper
Scheutje ketjap manis
Pan, wok.
Heerlijk pittige Nasi Goreng naar eigen recept. Lekker in het weekend en kindvriendelijk want iedereen lust het. Snel en makkelijk te maken in de wok. Maak desnoods een XXL portie en vries het in want daar is ook dit gerecht uitermate geschikt voor. Bovendien kun je er eindeloos mee variëren. Gooi er aan groente in wat je lekker vind.
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking in zout water of kippebouillon. Laat de rijst goed uitlekken en goed afkoelen (desnoods even terugkoelen in de koelkast want warme rijstkorrels bakken niet lekker en gaan kleven). Neem de groente en was ze. Snij de prei door de midden en snij dan heel dun in halve ringen. Snipper de uien ragfijn, ontdoe de chilipeper van de zaadjes en snipper het rode gedeelte heel fijn. Snij de wortel in de lengte doormidden in dunne plakjes en snij deze julienne en snipper het verder fijn. Doe de eieren in een schaaltje en klop het wit en de dooier even door elkaar. Dan scrambelen en wegzetten. Neem de plakjes ontbijtspek en de plakjes fricandeau (ik heb 2x een onsje gekocht op de vleeswarenafdeling bij AH) en snij ze in kleine blokjes.
Neem nu een wok, doe er de wokolie in en laat lekker heet worden. Roerbak dan de groente even in de hete olie (eerst de wortel, die heeft het langst nodig) en doe er dan de vleeswaren bij. Voeg dan de specerijen toe en roer alles even goed om totdat het lekker gaat ruiken. NB. Trassie is Garnalenpasta en is te koop in bijna elke supermarkt en anders bij de toko (ik heb het bij AH vandaan). Zet nu het vuur onder de wok heel hoog, doe dan de koude rijst erbij en roerbak, goed omscheppend met een houten spatel, de hele bups lekker gaar. Af en toe even een beetje proeven en doorgaan totdat je de Gorengsmaak te pakken hebt. Als laatste de scrambled eggs (EI) toevoegen en klaar! Voor eventueel wat extra pit (niet iedereen houdt er van) kun je nog een beetje Oestersaus (sterke smaakmaker) of een beetje sambal oelek toevoegen. Verdeel nu de Nasi over 4 mooie borden en smullen maar !
Lekker met kipsaté met satésaus, kip of varkensreepjes in zoetzure saus of gebakken Scampi`s met chilisaus en een blad kroepoek.
Evevica 14-05-2019
Heel erg bedank voor dit recept. Ik heb het gemaakt en iedereen vond het super lekker. TOP!
Hanny15 28-01-2015
Deze nasi ga ik het weekend maken. lijkt me heerlijk!
Hanny15 28-01-2015
Deze nasi ga ik het weekend eens proberen. lijkt me heerlijk!
carolinee1 03-03-2013
Ik heb het vorige week gemaakt, het is zalig!!!!! Ook ingevroren, maar niet lang want de kinderen wilde het ook proeven. Dus mee naar huis gegeven, en na het proeven opdracht gekregen om het snel weer te maken.Dus dan een XXXXL portie.
Frans333 26-09-2012
Ik heb dit recept 2 weken terug gemaakt samen met de babi pangang en het was om je vingers erbij af te likken en dat hebben we ook gedaan.
mijn dochter schepte zelfs 2 keer op.
Bedankt voor deze recepten.