Leverkoekjes

  • Afrikaans, Lunch/Brunch
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 23-06-2012

vind jij lever lekker.. dan is deze recept echt iets voor jou...
Deze koekjes zijn "straatkos" in Zuid-Afrika. Dit eet jij dan op een Zaterdag ochtend zo tussendoor als jij naar de supermarkt gaan en ze zijn te krijgen bij eet tentjes of vis en chips zaken.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 g varkenslever in blokjes (als jij lamslever kunt krijgen , word het nog lekkerder
4 geschild en in stukken gesneden middel groot aardappelen
150 g sperziebonen in stukjes gesneden
paar spinaziebladeren
1 tomaat in stukjes gesneden
1 ui in stukjes gesneden
1 snee brood in blokjes
3 eieren, geklopt
180 ml meel
3 t bakpoeder
1+1/2 t zout
1/4 t peper
olie voor bakken
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Pureer lever, aardappelen, bonen spinazie, tomaat, ui.
2. Maak als laatste de brood erdoor.
3. Meng eieren erdoor.
4. Zeef alle droge ingrediënten samen en meng door levermengsel.
5. Doen een flinke bodem olie in een koekenpan en maak dit heet tot op matig hitte.
6. Doen lepels vol levermengsel in olie en druk dit plat met een spaan.
7. Bak aan ene kant bruin en bak dan de andere kant bruin en tot lever vulling gaar is.
8. Laat uitlekken op keukenpapier.

Bron

Proeven en experimenteren

Serveertip

Ze zijn warm of koud lekker en kan ook goed gaar ingevroren worden.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten