ovenschotel met bladerdeeg en vis

  • Thais, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 22-06-2012

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
- knoflook/peper olie
- 1 knoflookteen
- 1 sjalotje/kleine ui
- 1 middelgrote broccoli
- 1 bakje met ijsgarnalen (AH) of wokrivierkreeftjes, maar zou ook met witvis kunnen
- 1 klein bakje creme fraise
- half bouillonblokje
- kerry
- Bladerdeeg voor hartige taart, +/- 8 bladeren
- 1 ei
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Wokpan, middelgrote ovenschaal

Voorbereiding

- Oven voorverwarmen op 220C
- Knoflook en sjalotje fijn hakken
- Broccoli in kleine roosjes snijden
- Vis uit de koelkast halen, bij gebruik van wit vis deze klein snijden
- Bladerdeeg uit de vriezer halen en appart van elkaar laten ontdooien
- Ovenschaal invetten met een beetje boter

Bereidingswijze

- Olie in Wokpan
- knoflook en sjalotje op laag vuur paar minuutjes bakken. Let op, knoflook niet aan laten branden!
- Broccoli er bij en iets laten slinken allemaal
- Half bouillonblokje verkruimelen en op laten nemen door de groenten
- Vis erbij
- Creme Fraise er door heen
- Naar smaak kerry toevoegen +/- 1 eetlepel
- Op zacht vuur laten staan en onderstussen de ovenschaal bekleden met bladerdeeg. Zorg dat de bladerdeeg voor ongeveer een kwart over de ovenschaal helt. Hij moet namelijk dicht
- Vis groeten prutje in de ovenschaal
- Bladerdeeg over het mengsel heen trekken en afsluiten met als het goed is het laatsje bladerdeeg blad wat je over hebt.
- ei klutsen of alleen eigeel gebruiken en het bladerdeeg ermee bestrijken, krijgt hij een mooie goudbruine kleur van
- 30 minuten in de oven en klaar

Serveertip

Op zich zelf lekker! Maar zou met een kleine salade erbij kunnen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten