Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Surinaamse keuken
  5. Surinaamse bami

Surinaamse bami

Door: francis81

  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 21-06-2012

Ingrediënten 3 personen


- 1 uitje
- 2 kipfilets
- 500 gr spaghetti. (hoe dunner de spaghetti is hoe beter)
- 1 pot faja lobie bami. (te koop bij de toko, maar albert heijn heeft ze ook)
- 1 el tomatenpuree
- bosje kouseband
- 2 teentjes geperste knoflook
- olie
- laos poeder (ook te koop bij ah)
- zout en peper
- trassie oedang

Evt. voor erbij:
-zure komkommer of gewone komkommer.
- Tomaat in plakjes.
- gebakken eitje


Surinaamse bami
Surinaamse bami
Surinaamse bami
Surinaamse bami

Heerlijke surinaamse bami.
De bami is licht pittig.

Ontdek meer:

Voorbereiding

-Snij de kipfilet in blokjes.
-De kouseband kan in stukjes gesneden worden. Ik kook ze graag even 5 minuten voor, maar is niet nodig als je van knapperige groenten houdt.
- ui in stukjes.
- Kook de spaghetti volgens verpakking. ( haal het er 1 minuut eerder uit omdat het in de pan nog wat door smoort.)
Gooi een tl laospoeder met wat druppels olie en een beetje zout bij de spaghetti.

Bereidingswijze

Doe wat olie in de pan. Doe de ui en de geperste knoflook hierbij.
Kip (en evt. een mespuntje trassie oedang) kan er gelijk bij samen en dan op hoog vuur bruinbakken.

- De spaghetti afspoelen met koud water en uit laten lekken.

Kousenband kan erbij en als dat klaar is kunnen er 6 el faja lobie bij.
1 el tomatenpuree met wat peper erbij. Even meebakken. En de saus is klaar.

De spaghetti kan bij de saus. Even 5 minuten op laag vuur meebakken. En goed mixen. En het is klaar!

Serveertip

Ik maak de bami graag al in de ochtend, omdat ik hem lekkerder vind als hij even gestaan heeft. En dan bak ik hem in de avond weer op in een pan zonder er iets bij te doen.
Lekker met een simpel gebakken eitje erop of wat komkommer en/of tomaat.
Als je van trassi oedang houdt (garnalenpasta) kun je hier ook nog een klein mespuntje van meebakken tijdens het bakken van de kip. Zelf doe ik dat wel. Geeft wat meer smaak.



Deel dit recept

Reacties (6)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van francis81
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top