"IK DOE HET TOCH "..deze Monchou taart is t&egrave

  • Nederlands, Banket
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 20-06-2012
  • "IK DOE HET TOCH "..deze Monchou taart is t&egrave

    "IK DOE HET TOCH "..deze Monchou taart is t&egrave

    "IK DOE HET TOCH "..deze Monchou taart is t&egrave

  • "IK DOE HET TOCH "..deze Monchou taart is t&egrave

    "IK DOE HET TOCH "..deze Monchou taart is t&egrave

    "IK DOE HET TOCH "..deze Monchou taart is t&egrave

  • "IK DOE HET TOCH "..deze Monchou taart is t&egrave

    "IK DOE HET TOCH "..deze Monchou taart is t&egrave

    "IK DOE HET TOCH "..deze Monchou taart is t&egrave

  • "IK DOE HET TOCH "..deze Monchou taart is t&egrave

    "IK DOE HET TOCH "..deze Monchou taart is t&egrave

    "IK DOE HET TOCH "..deze Monchou taart is t&egrave

Deze monchou taart is tè lekker om dit recept niet te plaatsen!

Bij het kijken naar de foto`s moet het water je toch in de mond lopen....

Deel dit recept

Ingrediënten


    -200 gram monchou (pakjes a 100 gram, liefst niet het doosje zacht en romig van 200 gr. Wordt de vulling niet echt stevig genoeg vind ik!)
    - 200 gram bastognekoeken
    - 1 blik kersenvlaaivulling (Hak, bij de bakafdeling)
    - 120 gram gesmolten boter
    - 250 ml slagroom
    - 25 gram suiker
    - 3-5 eetlepels melk
    - 1 zakje klopfix

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
- Springvorm van 22 cm doorsnede
- Bakpapier

Bereidingswijze



    1. Haal de monchou pakjes op tijd uit de koelkast zodat ze op kamer temperatuur kunnen komen.
    2. Bedek de bodem van de springvorm met bakpapier en klem de rand hieromheen.
    3. Verkruimel de bastognekoeken tot kleine kruimels (niet tot gruis!) Dit gaat gemakkelijk door de koeken in een diepvrieszak te doen en hierover met een deegroller te rollen.
    4. Laat de boter in een pannetje smelten. Als de boter gesmolten is haal je het pannetje van het vuur en roer je doe koekkruimels door de boter.
    5. Verdeel de koekkruimels over de bodem van de springvorm. Druk alles goed aan met de bolle kant van een lepel. Zorg dat de bodem overal van gelijke dikte is. Zet de springvorm in de koelkast zodat de bodem hard kan worden.
    6. Prak de monchou samen met de suiker. Voeg de melk toe om het geheel wat minder massief te maken.
    7. Klop de slagroom met het zakje klopfix. Schep het monchou mengsel er voorzichtig doorheen en probeer het mengsel zo luchtig mogelijk te houden. (niet roeren maar scheppen).
    8. Verdeel het mengsel over de koeklaag in de springvorm. Zet de springvorm 30 mintuten in de koelkast om wat op te stijven.
    9. Verdeel nu de kersenvlaaivulling over de laag monchou. Druk de kersen voorzichtig een beetje in het monchou mengels om zo een mooie gelei laag over de kersen te krijgen.
    10. Laat de taart nog een paar uurtjes opstijven in de koelkast en smullen maar !

Bron

lang geleden op internet gevonden,weet niet meer waar

Serveertip



    -Tips:
    - De taart kan je gemakkelijk een dag van te voren maken. Blijft net zo lekker!
    - Vervang een deel van de suiker door een zakje vanille suiker.
    - Kan je geen kersenvlaaivulling vinden? Je kan dan ook kersen op siroop gebruiken. Giet de kersen af, breng het vocht aan de kook. Voeg daarna 2 blaadjes gelatine toe. Doe de kersen weer in het mengsel en laat het goed afkoelen voordat je het kersenmengsel over de monchou laag verdeelt!




Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

ruthbrock avatar
ruthbrock 20-11-2014

hoi Joyce, dank je wel voor je reactie. ik hoop dat het goed zal bevallen. lieve groetjes Ruth

Joyce1956 avatar
Joyce1956 19-11-2014

Hoi Ruth, dit lijkt mij een heerlijk recept, dus meteen in mijn kookboek gezet. Als ik het net zo smaakt als het er uit ziet moet het helemaal goed komen. Ik laat je t.z.t weten hoe het heeft gesmaakt. Groetjes Joyce

ruthbrock avatar
ruthbrock 25-07-2014

Hoi Souvlaki, ik hoop dat je inderdaad morgen lekker gaat smullen. Als hij inderdaad heerlijk lang een nacht in de koelkast heeft gestaan is hij echt erg lekker. dank je wel voor je leuke reactie en een fijn weekend gewenst. Gr. Ruth

souvlaki avatar
souvlaki 25-07-2014

Lekker!!! Vandaag gemaakt, morgen smullen! Dank voor recept, groetjes Souvlaki

ruthbrock avatar
ruthbrock 12-04-2014

Dank je wel voor je leuke reactie lammy 1954 bij het meenemen van dit recept. Leuk dat je het gaat maken. succes, gr. Ruth

Lammy1954 avatar
Lammy1954 11-04-2014

Wat een gevaarlijk lekker recept, het water loopt me in de mond! Ga ik binnenkort maken. Groetjes Lammy

Derkekook avatar
Derkekook 15-12-2013

Ik heb hem ook gemaakt, en we hebben hierthuis ervan genoten. Groetjes

Derkekook avatar
Derkekook 15-12-2013

Ik heb hem ook gemaakt! We hebben ervan genoten;)

ruthbrock avatar
ruthbrock 04-12-2013

Annika83, dank je wel dat je een reactie achterliet na het meenemen van dit recept. ik hoop dat het zal smaken, groetjes Ruth

Annika83 avatar
Annika83 01-12-2013

Ziet er heerlijk uit! Ga hem gauw een keer maken

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten