Gestoofde Marokkaanse kip

  • Marokkaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Gestoofde Marokkaanse kip

    Gestoofde Marokkaanse kip

    Gestoofde Marokkaanse kip

  • Gestoofde Marokkaanse kip

    Gestoofde Marokkaanse kip

    Gestoofde Marokkaanse kip

Gestoofde marokkaanse kip.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gr kipfilet, in stukjes
1 dessertlepel zout
1 ui, versnipperd
2 teentjes knoflook, gehakt
2 wortels, in plakjes
2 stengels bleekselderij, in plakjes
stuk gemberwortel, fijngehakt
1/2 theelepel paprikapoeder
3/4 theelepel komijn
1/2 theelepel gedroogde oregano
1/4 theelepel cayennepeper
1/4 theelepel kurkuma
350 ml kipbouillon
250 gr passata
1/2 blik (400 gr) kikkererwten, uitgelekt
1 courgette, in plakjes
1 eetlepel citroensap
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

Theelepel
Eetlepel
Koekenpan
Mes

Bereidingswijze

1.Kip met zout bestrooien en in een grote koekenpan op matig hoog vuur bijna gaar bakken. Uit de pan halen en apart zetten. 2.Ui, knoflook, wortel en selderij in de koekenpan sauteren. Als de groenten gaar zijn gember, paprikapoeder, komijn, oregano, cayennepeper en kurkuma erdoor roeren en al roerend 1 minuut bakken. Vervolgens bouillon en passata erdoor roeren. De kip weer in de pan doen, het vuur laag zetten en 10 minuten zachtjes laten sudderen. 3.Kikkererwten en courgette aan de pan toevoegen en zachtjes aan de kook brengen, De pan afdekken en 15 minuten laten sudderen tot de courgette gaar is. Citroensap erdoor roeren en serveren.

Bron

internet

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Nadiaatje1989 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten