Gestoofde Marokkaanse kip
- Marokkaans, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Gestoofde marokkaanse kip.
Ingrediënten 4 personen
500 gr kipfilet, in stukjes1 dessertlepel zout
1 ui, versnipperd
2 teentjes knoflook, gehakt
2 wortels, in plakjes
2 stengels bleekselderij, in plakjes
stuk gemberwortel, fijngehakt
1/2 theelepel paprikapoeder
3/4 theelepel komijn
1/2 theelepel gedroogde oregano
1/4 theelepel cayennepeper
1/4 theelepel kurkuma
350 ml kipbouillon
250 gr passata
1/2 blik (400 gr) kikkererwten, uitgelekt
1 courgette, in plakjes
1 eetlepel citroensap
Benodigdheden
Theelepel
Eetlepel
Koekenpan
Mes
Bereidingswijze
1.Kip met zout bestrooien en in een grote koekenpan op matig hoog vuur bijna gaar bakken. Uit de pan halen en apart zetten. 2.Ui, knoflook, wortel en selderij in de koekenpan sauteren. Als de groenten gaar zijn gember, paprikapoeder, komijn, oregano, cayennepeper en kurkuma erdoor roeren en al roerend 1 minuut bakken. Vervolgens bouillon en passata erdoor roeren. De kip weer in de pan doen, het vuur laag zetten en 10 minuten zachtjes laten sudderen. 3.Kikkererwten en courgette aan de pan toevoegen en zachtjes aan de kook brengen, De pan afdekken en 15 minuten laten sudderen tot de courgette gaar is. Citroensap erdoor roeren en serveren.
Bron
internet