1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Engelse keuken
  5. Bread and butter pudding

Bread and butter pudding

  • Engels, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 19-06-2012

Ingrediënten 4 personen


- 25 gram boter, plus een beetje extra om de ovenschaal in te vetten
- 8 dunne sneetjes brood
- 50 gram rozijen
- 2 tl kaneelpoeder
- 350 ml melk
- 50 ml slagroom
- 2 eieren
- 25 gram kristal suiker
- snufje nootmuskaat


Verder heb je nodig


Ovenschaal, steelpan


Lekker Engels nagerecht

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Besmeer alle boterhammen aan één kant met boter en snij ze in driehoekjes (1x diagonaal snijden).

Leg de helft van het brood, met de boterzijde naar boven, in de ovenschaal, strooi hier de helft van de rozijnen overheen en een klein beetje kaneelpoeder. Doe hier bovenop de andere helft van het brood, de andere helft van de rozijnen en wederom een snufje kaneel.

Verwarm op een laag vuurtje, in een pan, de melk en de slagroom. Laat dit niet koken!

Breek de eieren in een kom, doe er 3/4 van de suiker erbij en klop totdat alles goed gemengd is.

Doe de warme melk met slagroom bij het eiermengsel en klop het goed door.

Giet dit mengsel in de oveschaal, over het brood heen. Strooi er een beetje nootmuskaat overheen en de overgebleven suiker.

Zet het broodmengsel zo`n 35 minuten in de oven of totdat de bovenkant goudbruin gekleurd is.

Bron

Http://www.bbc.co.uk/food/recipes/breadandbutterpuddin_85936



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van agmahe


Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van agmahe
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top