- 25 gram boter, plus een beetje extra om de ovenschaal in te vetten
- 8 dunne sneetjes brood
- 50 gram rozijen
- 2 tl kaneelpoeder
- 350 ml melk
- 50 ml slagroom
- 2 eieren
- 25 gram kristal suiker
- snufje nootmuskaat
Ovenschaal, steelpan
Lekker Engels nagerecht
Besmeer alle boterhammen aan één kant met boter en snij ze in driehoekjes (1x diagonaal snijden).
Leg de helft van het brood, met de boterzijde naar boven, in de ovenschaal, strooi hier de helft van de rozijnen overheen en een klein beetje kaneelpoeder. Doe hier bovenop de andere helft van het brood, de andere helft van de rozijnen en wederom een snufje kaneel.
Verwarm op een laag vuurtje, in een pan, de melk en de slagroom. Laat dit niet koken!
Breek de eieren in een kom, doe er 3/4 van de suiker erbij en klop totdat alles goed gemengd is.
Doe de warme melk met slagroom bij het eiermengsel en klop het goed door.
Giet dit mengsel in de oveschaal, over het brood heen. Strooi er een beetje nootmuskaat overheen en de overgebleven suiker.
Zet het broodmengsel zo`n 35 minuten in de oven of totdat de bovenkant goudbruin gekleurd is.
Http://www.bbc.co.uk/food/recipes/breadandbutterpuddin_85936
Yetski 24-11-2014
ooooh ok niet goed gelezen
agmahe 24-11-2014
Beste Yetski, klopt het is inderdaad een BBC recept (stat er ook bij) en nutmeg is nootmuskaat en geen kaneel. Het volledige Engelse recept vind je hier http://www.bbc.co.uk/food/recipes/breadandbutterpuddin_85936
Yetski 23-11-2014
dit recept is woordelijk vertaald van een BBC recept, maar dan met een fout erin. Cinnamon is geen nootmuskaat, het is KANEEL!!