Pasta schotel met spinazie

  • Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 19-06-2012
  • Pasta schotel met spinazie

    Pasta schotel met spinazie

    Pasta schotel met spinazie

  • Pasta schotel met spinazie

    Pasta schotel met spinazie

    Pasta schotel met spinazie

  • Pasta schotel met spinazie

    Pasta schotel met spinazie

    Pasta schotel met spinazie

  • Pasta schotel met spinazie

    Pasta schotel met spinazie

    Pasta schotel met spinazie

  • Pasta schotel met spinazie

    Pasta schotel met spinazie

    Pasta schotel met spinazie

  • Pasta schotel met spinazie

    Pasta schotel met spinazie

    Pasta schotel met spinazie

  • Pasta schotel met spinazie

    Pasta schotel met spinazie

    Pasta schotel met spinazie

  • Pasta schotel met spinazie

    Pasta schotel met spinazie

    Pasta schotel met spinazie

  • Pasta schotel met spinazie

    Pasta schotel met spinazie

    Pasta schotel met spinazie

  • Pasta schotel met spinazie

    Pasta schotel met spinazie

    Pasta schotel met spinazie

  • Pasta schotel met spinazie

    Pasta schotel met spinazie

    Pasta schotel met spinazie

Wij eten dit thuis relatief vaak omdat iedereen het lekker vindt en het in no time op tafel staat. En, niet onbelangrijk, je kinderen krijgen een flinke dosis spinazie binnen zonder dat ze er al te veel erg in hebben. 1-0 voor mama! Dit recept is een eigen leven gaan leiden onder de naam `Dé schotel`.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
- 500 gram pasta (fusili)
- 400 gram gehakt
- spinazie: vers of uit een pot of diepvries maakt niet uit
- flesje barbecue saus (specifieke zoetige smaak wat dit gerecht maakt tot wat het is: lekker).
- 2 tomaten
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- geraspte kaas
- je kunt er nog van alles door gooien zoals courgette of aubergine.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bereidingswijze

1. kook de pasta gaar.
2. snipper een ui en pers de knoflook en fruit in olie. Rul het gehakt er in gaar.
3. ontdooi de spinazie of maak `m warm.
4. snijd de tomaat in plakjes.

Als alles ready to go is neem je een ovenschaal (een doorzichtige hoge kom is eigenlijk het leukst) en ga je laagjes maken. Eerst de pasta, dan de spinazie (goed verdelen), dan het gehakt, dan de bbq saus. Herhaal tot alles op is. Eindig dan met de plakjes tomaat (netjes!) en top af met de geraspte kaas.

Omdat alles al klaar is hoeft het maar 10 minuten tot een kwartiertje in de oven. Wacht tot je een goudbruin korstje hebt, desnoods even de grill aan. Moet je nog op thuiskomende huisgenoten wachten, zet dan de oven laag en serveer de schotel gloeiend heet.

Serveertip

Variatie tip: Vervang de geraspte kaas door brie!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten