1. Home
  2. Recepten
  3. Australische keuken
  4. Heerlijke vleesrub

Heerlijke vleesrub

Door: nanettel

  • Australisch,
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 19-06-2012

Ingrediënten


6 tenen knoflook
zest van 2 citroenen
2 fijngehakte pepers
1 duim geraspte gember
wat olie
2 eetlepels komijnpoeder
2 theelepels paprikapoeder
2 theelepels kurkuma
flinke snuf cayenne
2 verkruimelde kaneelstokjes
sap van 3 citroenen
1 theelepel zout en wat peper
Groot stuk poot van de lam waar je het bot uit verwijderd en er een plat stuk van maakt.


Verder heb je nodig


Pan, spatel

Heerlijke vleesrub
Heerlijke vleesrub
Heerlijke vleesrub
Heerlijke vleesrub

Heerlijke rub om je vlees in te marineren van een groot stuk lam tot aan kip.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Men neme een pan zet hem op het vuur en giet er een flinke scheut olie in, zet het vuur matig hoog en voeg alle kruiden toe, draai dan het vuur even hoog en blijf roeren. Niet laten verbranden!
Draai dan het vuur weer laag en voeg de knoflook de zest en de pepers toe nog even roeren. Dan het sap van de citroenen in de pan,soort van afblussen.
Haal de pan dan van het vuur even proeven en zout en peper toevoegen naar smaak.
Dam smeer je het vlees in lekker laten marineren en op de gril.

Serveertip

Wat je over hebt, kun je goed invriezen.
Ook lekker te gebruiken in wat dikke griekse yoghurt en dan als dip voor bv bleekselderij

Bron

Annabel Langbein



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van nanettel
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top