Mijn eigen pittig zoete gelakte spare ribs uit de oven

  • Multi-cultureel, Feestmaaltijd
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 19-06-2012
  • Mijn eigen pittig zoete gelakte spare ribs uit de oven

    Mijn eigen pittig zoete gelakte spare ribs uit de oven

    Mijn eigen pittig zoete gelakte spare ribs uit de oven

Het weer is nu misschien niet ideaal om lekker buiten te gaan zitten bij de barbecue. Om toch eens lekker te gaan zitten smullen heb ik een leuk alternatief gevonden om heerlijke ribbetjes klaar te maken, maar dan binnen in de oven. Het resultaat mocht er zijn en wel een smulfestijn van ongekende omvang! Echt niet moeilijk te maken.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
3 kg verse spare ribs (slagerij)
4 tenen knoflook, goed geperst
2 el verse gember, fijngeraspt (eventueel gemberpoeder)
Zeezout
Zwarte peper uit de molen
1 ½ tl vijfkruidenpoeder (five spices potje AH of Toko)
2 ½ dl sojasaus
150 gr honing
3 el droge Sherry (pale)
1 ¼ dl hoisinsaus
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 1743,57 kcal
Koolhydraten 45,73 g
Eiwitten 160,09 g
Vetten 98,41 g
Benodigdheden
2 bakplaten, pan.

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 160 graden (relatief lage temperatuur)

Bereidingswijze

Leg de spare ribs op een bakplaat en bestrooi royaal met zeezout en de zwarte peper uit de molen. Bak ze 1 uur. Doe de knoflook, gember, sojasaus, honing, Sherry, het vijfkruidenpoeder en de hoisinsaus in een pan en kook onder zo nu en dan doorroeren 15 minuten tot de saus is ingedikt. Besprenkel de spare ribs dan royaal met de saus en laat nog 30 minuten doorbakken (na 15 minuten eventjes omdraaien en ook de andere zijde met de saus behandelen. Oven uitzetten, de ribben eruit halen en leg het vlees op een snijplank, bestrijk opnieuw met de saus en snij het vlees voor het serveren in kleinere stukken. Verdeel het tenslotte over 4 borden.

Opmerking: ook hier garen we op relatief lage temperatuur daar dit de malsheid van het vlees alleen maar ten goede komt. Gaar je te snel op te hoge temperatuur dan wordt het vlees droog en taai en nu blijft het lekker sappig. Dit recept kun je bewaren en het gehele jaar door maken. Eet smakelijk !

Serveertip

Serveren met eventueel extra sweet chilisaus, een frisse salade en heerlijk knapperige frites.

Laatste reacties

pg avatar
pg 21-06-2013

Dit neem ik mee, ik heb alles in huis behalve de spareribs, die sojasaus is die zoet of zout?

wilmiewillemse avatar
wilmiewillemse 16-02-2013

Ik neem ze mee en ben echt benieuwd hoe ze smaken, er is nl maar één plek waar ik de spareribs écht lekker vind (en dat is niet bij mijzelf) groetjes Wilmie.

bezemsteeltje avatar
bezemsteeltje 22-06-2012

Wil ik wel eens proberen.Bedankt,Lut.

alidada avatar
alidada 22-06-2012

Die zien er lekker uit! Groetjes, Louise

Fressnapf avatar
Fressnapf 20-06-2012

Is ook heel erg lekker Deon.

deonart avatar
deonart 20-06-2012

lekkere sausje lijk me dit

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten