Wafels met kersen en mascarponeroom

  • Nederlands, Nagerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 19-06-2012
  • Wafels met kersen en mascarponeroom

    Wafels met kersen en mascarponeroom

    Wafels met kersen en mascarponeroom

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
1 pot of blik kersen op sap zonder pit (circa 600 g)
mespunt kruidnagelpoeder
1/2 theel. kaneel
suiker naar smaak
allesbinder of aangeroerde maïzena
6 Vlaamse wafels uit een pak

voor de mascarponeroom:

250 g mascarpone
2 eetl. suiker
5 eetl. melk
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Breng de kersen met het sap, het kruidnagelpoeder, de kaneel en wat suiker aan de kook, draai het vuur laag, laat kort koken en bind het vocht met allesbinder of aangeroerde maïzena. Klop de mascarpone met de mixer los met de suiker en de melk

Bereidingswijze

Leg de wafels op de bordjes. Verdeel er de warme kersencompote over. Schep er een flinke lepel van de mascarponeroom naast. Lekker als dessert of bij een kop koffie of thee.

Bron

boodschappen

Serveertip

Bindt u het kersenvocht met aardappelmeel in plaats van allesbinder of maïzena, dan blijft het helder. In plaats van wafels te gebruiken kunt u ook flensjes bakken of kant-en-klare flensjes kopen en daarop de kersencompôte scheppen.

Laatste reacties

ArualB avatar
ArualB 20-06-2012

Ik neem hem ook mee, dank je wel. Groetjes, Laura

patisjeetje avatar
patisjeetje 20-06-2012

dat klinkt heerlijk, ik neem hem mee dank voor je bijdrage! groetjes Gre.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten