Chocoladetaart

  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 18-06-2012
  • Chocoladetaart

    Chocoladetaart

    Chocoladetaart

Een hele lekkere taart maar je moet wel van pure chocolade houden
Je kan hem ook als dessert geven, een klein puntje met vanilleroomijs. Ik heb er aardbeien op gedaan maar met banaan lijkt me ook lekker. Hij is helemaal opgegaan met vaderdag dus hij viel wel in de smaak. Veel werk met bakken van de taart maar zeker de moeite waard. Ik heb de laatste bakperiode halverwege de oven iets hoger gezet dan 130 graden want het duurde me iets te lang om de vulling te laten stollen maar dat zal per oven verschillend zijn.

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
Voor het verrijkte zandtaartdeeg:
250 gr. roomboter
180 gr. fijne suiker
2 losgeklopte eieren
2 vanillestokjes ,alleen het merg
500 gram gezeefde bloem met iets zout

Voor de chocloladevulling;
400 gram pure chocolade fijngehakt of smeltchocolade pastilles(bij Jamin te koop)
150ml melk
250 ml slagroom
2 eieren losgeklopt
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
steunvulling voor bakken
keukenpapier
springvorm 23 cm doorsnede

Voorbereiding

Oven voorverwarmen 180 graden

Bereidingswijze

Maak eerst het deeg:
Doe 250 gr. boter met de 180 gr. suiker in een kom en draai het glad,
voeg de merg van de vanille toe en al draaiende scheutje voor scheutje de 2 losgeklopte eieren. Zet de keukenmachine even uit en maak de randen schoon, meng alles goed
Doe er dan de gezeefde bloem bij ( op de laagste stand) stop zodra er een kruimelig deeg ontstaat en kneed het deeg tot een gladde bal.
Gebruik de hoeveelheid deeg die je nodig hebt om de vorm te vullen, laat de zijranden iets overhangen en haal dit nog niet weg. Prik gaatjes in de bodem en leg er keukenpapier op en vul met de steunvulling. Zet de vorm dan in de koelkast voor een half uurtje. Houd iets deeg achter de hand om later scheurtjes mee te vullen en bewaar de rest in de vriezer voor een andere taart of koekjes.

Maak intussen de chocolade vulling door
de fijngehakte chocolade in een kom te doen en de 2 eieren in een andere kom loskloppen
Breng melk met slagroom aan de kook en giet dit over de chocolade en blijf kloppen tot dat de chocolade gesmolten is, doe dit mengsel dan al kloppende bij de losgeklopte eieren.

Haal het deeg uit de koeiling en plaats op een bakplaat in de oven, bak 10 minuten tot het deeg net stevig voelt. verwijder de steunvulling en keukenpapier en vul scheurtjes eventueel op met overgebleven deeg, snijd het deeg aan de rand bij. Zet de taart weer in de oven en bak in ongeveer 10 min. tot het deeg licht goudbruin gekleurd is, Bestrijk de bodem met een losgeklopt eitje waar wat water aan toegevoegd is en zet nog even (3 minuten) terug in de oven, laat de taart daarna iets afkoelen en vul met het chocolademengsel, zet de oven terug op 130 graden. plaats de taart weer op de bakplaat en bak de taart af in ongeveer 30 minuten tot de vulling iets stevig aanvoelt, doe dan de oven uit en laat de taart nog 30 minuten in de oven staan. Daarna de taart af laten koelen in de vorm op een rooster buiten de oven.

Bron

Naar een recept van Gordon Ramsay

Serveertip

Lekker met aardbeien erop en slagroom voor de liefhebbers of met plakjes banaan.

Laatste reacties

tina1951 avatar
tina1951 22-03-2014

Dank je wel .

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten