Brandnetel-tapenade

  • Bijgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 17-06-2012

Aparte tapenade !!!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 sjalot in ringen gesneden
2 tenen knoflook, gepeld en in stukjes gesneden
4 zongedroogde tomaatjes op olie, in reepjes gesneden
100 gr gekraakte walnoten
30 gr. jonge brandnetel blaadjes (uit eigen tuin?)
10 gr. muntblaadjes
35 gr. Old Amsterdam (kaas) in stukjes gesneden
1 eetl. balsamico-azijn
olie, voor koude bereidingen, ongeveer 6 eetl.
1/2 rood pepertje, zonder zaad, klein gesneden
of chilipeper uit de molen
rasp van een 1/2 limoen
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
keukenmachine of vijzel,notenkraker, mes

Bereidingswijze

doe alle ingrediënten, op volgorde, in de machine
behalve de azijn en de olie
draai het geheel niet te lang,
je moet nog wat structuur proeven
voeg tenslotte, voorzichtig, de olie en de azijn toe

Serveertip

Voeg 2 dl crème fraîche toe aan de tapenade en roer door een gekookte pasta
succes verzekerd
Eet smakelijk!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten