1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Brandnetel-tapenade

Brandnetel-tapenade

  • , Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 18-06-2012

Ingrediënten 4 personen


1 sjalot in ringen gesneden
2 tenen knoflook, gepeld en in stukjes gesneden
4 zongedroogde tomaatjes op olie, in reepjes gesneden
100 gr gekraakte walnoten
30 gr. jonge brandnetel blaadjes (uit eigen tuin?)
10 gr. muntblaadjes
35 gr. Old Amsterdam (kaas) in stukjes gesneden
1 eetl. balsamico-azijn
olie, voor koude bereidingen, ongeveer 6 eetl.
1/2 rood pepertje, zonder zaad, klein gesneden
of chilipeper uit de molen
rasp van een 1/2 limoen


Verder heb je nodig


Keukenmachine of vijzel,notenkraker, mes


Aparte tapenade !!!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Doe alle ingrediënten, op volgorde, in de machine
behalve de azijn en de olie
draai het geheel niet te lang,
je moet nog wat structuur proeven
voeg tenslotte, voorzichtig, de olie en de azijn toe

Serveertip

Voeg 2 dl crème fraîche toe aan de tapenade en roer door een gekookte pasta
succes verzekerd
Eet smakelijk!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van korriecorrect


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van korriecorrect
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top