Surinaams zoetzuur Komkommer en rode ui

  • Surinaams, Bijgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 17-06-2012

Surinaams zoetzuur Komkommer en rode ui

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 komkommer
1 rode ui
1 madame Jeannette peper
100 ml water
100 ml natuurazijn
2 eetlepels suiker of enkele korreltjes Chinese suiker
1 theelepel lont ai (pimentkorrels)
5 kruidnagels
mespuntje zout
mespuntje zwarte peper
Evt. een mespuntje ve-tsin
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 64,84 kcal
Koolhydraten 11,50 g
Eiwitten 1,24 g
Vetten 0,71 g

Bereidingswijze

Snijd de komkommer in plakjes, de rode ui in ringen en de peper door midden (zaadjes verwijderen). Doe 100 ml water en 100 ml azijn in een schaal en voeg er 2 eetlepels suiker en eventueel de ajinomoto, de lont ai, de kruidnagels, peper en zout aan toe. Roer het even door en meng daarna de komkommer en de rode ui er doorheen. Zet het 1 dag in de koelkast om de smaak goed in te laten trekken. Lekker als bijgerecht bij diverse (bijna alle) gerechten.
Extra info `Zuurgoed` kan lang bewaard worden in een goed afgesloten glazen pot. Het wordt er vaak nog lekkerder door, als het een paar dagen staat. Niet iedereen gebruikt graag ve-tsin. Het is ook niet echt nodig voor dit recept.
Tip Koop Chinese suiker bij de toko. Het zit in een piepklein buisje en kost niet eens een euro. Je hebt er maar enkele korrels voor nodig. Chinese suiker is goed te gebruiken bij alle soorten zuurgoed.

Bron

Http://www.ah.nl/kookschrift

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten