PASTASCHOTEL MET GEHAKTBALLEN

  • Italiaans,
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 16-06-2012
  • PASTASCHOTEL MET GEHAKTBALLEN

    PASTASCHOTEL MET GEHAKTBALLEN

    PASTASCHOTEL MET GEHAKTBALLEN

Italiaanse pastaschotel met heerlijk op smaak gebrachte tomatensaus met gehaktballen en mozzarella uit de oven

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen

    500 gr gehakt
    1 ei
    4 eetl paneermeel
    1 theel salie
    2 sjalotjes, fijn gesnipperd
    2 eetl oregano
    Takje verse rozemarijn
    1 ui, gesnipperd
    800 gr tomatenblokjes uit blik
    100 gr spekblokjes
    2 teentjes knoflook
    1 theel sambal
    scheut rode wijn
    400 gr penne
    Verse blaadjes basilicum
    150 gr mozzarella
    3 eetl olijfolie
    klontje boter
    Zout en peper
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
flinke ovenschaal; pannetjes

Bereidingswijze


    Hak een teentje knoflook fijn. Verhit een eetlepel olijfolie in een pannetje en fruit 1 teentje knoflook samen met de 2 sjalotjes aan. Doe het gehakt in een grote kom en voeg de gefruite sjalotjes, 1 teentje knoflook, een ei, paneermeel, salie, 1 eetlepel oregano, zout en peper toe en meng alles goed met je handen. Rol ongeveer 10 ballen van het mengsel. Verhit een eetlepel olijfolie en een klontje boter in een grote (hapjes) pan en bak de gehaktballen ongeveer 5 minuten aan totdat er een goudbruin korstje ontstaat. Ze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn van binnen.

    Verhit in een andere pan een eetlepel olijfolie en fruit de ui aan. Hak het andere teentje knoflook toe en bak even mee. Voeg een theelepel sambal en de spekblokjes toe en laat even stoven op middel groot vuur. Blus dan alles af met een bodempje rode wijn en laat alles nog 5 minuten zachtjes pruttelen. Doe de tomatenblokjes er bij en breng op smaak met wat peper, een eetlepel oregano, een paar gesneden blaadjes basilicum en een heel takje rozemarijn. Schep de gehaktballen uit de pan en voeg ze toe aan de saus en laat alles nog een kwartiertje pruttelen.

    Verwarm de oven op 200 graden. Breng ondertussen een pan met water, scheutje olijfolie en een snufje zout aan de kook. Kook de penne volgens de verpakking en giet ze af. Doe als eerste de penne in de ovenschaal en schep hierover de saus met ballen. Haal het takje rozemarijn er uit. Snijd de mozzarella in plakken en verdeel over de schotel. Zet ongeveer 10 minuten in de oven totdat de mozzarella gesmolten is. Haal de schotel uit de oven en garneer met wat verse blaadjes basilicum.

Bron

leukerecepten.nl

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

ruthbrock avatar
ruthbrock 04-09-2015

Rondeel, dank je wel dat even liet weten hoe het gesmaakt heeft. Fijn dat het heerlijk was, fijn weekend

rondeel avatar
rondeel 04-09-2015

Dit is lekker zeg! Heerlijk!

hermien_kg avatar
hermien_kg 26-07-2015

Na zoveel lovende woorden wil ik dit ook wel eens proberen. Ik heb het in mijn kookboek gezet. Groetjes, Hermien

Judithdvt avatar
Judithdvt 25-07-2015

Super! Heerlijk! Ook de kindjes van 1,5 en 4 hebben gesmikkeld. Ik heb nod een aubergine toegevoegd voor voor de vitamines!

Judithdvt avatar
Judithdvt 25-07-2015

Super! Heerlijk! Kindjes van 1,5 en 4 hebben ook gesmikkeld. Ik heb een nog een aubergine toegevoegd voor de vitamines!

Delarosa avatar
Delarosa 24-07-2015

Ik neem hem mee Ruth, yummie! Dank je wel hiervoor! Vriendelijke Smulgroetjes en fijn weekend, Erwin

parel62 avatar
parel62 23-07-2015

Ruth dit recept heeft ons vandaag heerlijk gesmaakt ga ik zeker nog vaker maken .

ruthbrock avatar
ruthbrock 09-07-2015

parel62, leuk dat je dit recept gaat proberen, laat het je smaken,

parel62 avatar
parel62 09-07-2015

Gehaktballen op vakantie wijze klaargemaakt lijkt me dit lekkere kruiden die me doen denken aan zon en buiten zijn .Deze gaan we snel eens proberen Ruth !

ruthbrock avatar
ruthbrock 04-02-2015

claudiacamu: dank je wel voor je leuke reactie. En fijn dat het zo goed gesmaakt heeft. En bedankt voor de tips. Altijd welkom, ter afwisseling

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten