Mijn variatie op Char Siu (zoete geroosterd varkensvlees)

  • Chinees, Bijgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 15-06-2012
  • Mijn variatie op Char Siu (zoete geroosterd varkensvlees)

    Mijn variatie op Char Siu (zoete geroosterd varkensvlees)

    Mijn variatie op Char Siu (zoete geroosterd varkensvlees)

  • Mijn variatie op Char Siu (zoete geroosterd varkensvlees)

    Mijn variatie op Char Siu (zoete geroosterd varkensvlees)

    Mijn variatie op Char Siu (zoete geroosterd varkensvlees)

  • Mijn variatie op Char Siu (zoete geroosterd varkensvlees)

    Mijn variatie op Char Siu (zoete geroosterd varkensvlees)

    Mijn variatie op Char Siu (zoete geroosterd varkensvlees)

  • Mijn variatie op Char Siu (zoete geroosterd varkensvlees)

    Mijn variatie op Char Siu (zoete geroosterd varkensvlees)

    Mijn variatie op Char Siu (zoete geroosterd varkensvlees)

  • Mijn variatie op Char Siu (zoete geroosterd varkensvlees)

    Mijn variatie op Char Siu (zoete geroosterd varkensvlees)

    Mijn variatie op Char Siu (zoete geroosterd varkensvlees)

Als jij van zoet houd, zal jij deze gerechtje beslis lekker vinden.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 g varkenslappen of schouderlappen of speklappen
2 e hoisinsaus
1 e donker Chinese sojasaus
1 e droge sherry
1 t sesamolie
1 t honing
1 t suiker
1/2 t knoflookpoeder
1/4 t vijfkruidenpoeder
1/4 t gemberpoeder
zout
sambal oelek
rode kleurstof, naturel (je kan het ook weglaten, maar dan is het niet meer een typische Char Siu
honing voor bestrijken van vlees
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Meng marinade en meng vlees er goed doorheen.
2. Laat een paar uur marineren. (hoe langer, hoe beter)
3. Rooster vlees onder grill in de oven of buiten op de BBQ.
4. Besmeer vlees de laatste 10 min. met honing voor een nog mooier glans.
5. Snijd vlees in plakken en serveer warm of koud bij een Chinees rijs tafel.

Bron

Proeven en experimenteren

Serveertip

Vlees over? Dan snijd je het vlees in kleine blokjes en maak er een lekkere rijst of mie roerbak gerecht van waar jij nog oestersaus aan toevoegen..

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

tokofreak avatar
tokofreak 31-05-2014

hoe lang in de oven en welke temperatuur. Ziet er lekker uit. Chinese versie van babi pangang Weet iemand hoe lang grillen of in de oven???

caroca avatar
caroca 18-06-2013

Heerlijk!

pwiggers avatar
pwiggers 10-12-2012

Deon, ik kom dit gerecht net tegen en het lijkt me heerlijk.Ga ik zeker een keer maken. Bedankt voor je recept. Petra

Loekie05 avatar
Loekie05 22-06-2012

Dat ziet er heerlijk uit, ga ik zeker een keer maken.

kicuis avatar
kicuis 18-06-2012

Heb het opgeslagen, dank. Ineke

will_s avatar
will_s 17-06-2012

Dank je Deon ! Lekker ! Groetjes Willeke.

deonart avatar
deonart 15-06-2012

Alex in deze recept komt knoflookpoeder, maar jij bent natuurlijk vrij om verse knoflook en gember te gebruiken.

Fressnapf avatar
Fressnapf 15-06-2012

Lekker hoor deze variatie gelakt met honing. Ik mis alleen de knoflook in deze char sui. Ik bewaar hem en ga het proberen als ik weer energie heb. Groet Alex.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten