Hartige taart met doperwtjes

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Hartige taart met doperwtjes

    Hartige taart met doperwtjes

    Hartige taart met doperwtjes

  • Hartige taart met doperwtjes

    Hartige taart met doperwtjes

    Hartige taart met doperwtjes

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
3 eieren;
4 eetlepels fijngehakte platte peterselie;
75 gram geraspte belegen kaas; 2 eetlepels groene pesto;
5 plakjes ontdooid hartige taartdeeg;
300 gram ontdooide doperwten extra fijn;
100 ml slagroom.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
ingevette quiche- of taartvorm van 26 cm

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bereidingswijze

Bekleed de vorm met de plakjes taartdeeg. Laat de randjes elkaar iets overlappen. Vouw het deeg dat over de rand van de vorm hangt naar binnen. Prik de bodem op 10 plaatsen in met een vork. Zet de vorm tot verder gebruik in de koelkast.
Klop in een maatbeker de eieren met de slagroom, pesto en naar smaak zout en peper goed los. Schep de doperwten, peterselie en kaas erdoor.
Roer de doperwtenvulling even door en schenk in de vorm. Zet de vorm op het rooster in het midden van de oven en bak de taart in 40 minuten goudbruin en gaar. Laat de taart voor het serveren 5-10 minuten afkoelen.

Bron

C1000

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

defrens avatar
defrens

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten