Asperge-avocadowaaier (met geitenkaas)

  • Nederlands, Voorgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 13-06-2012
  • Asperge-avocadowaaier (met geitenkaas)

    Asperge-avocadowaaier (met geitenkaas)

    Asperge-avocadowaaier (met geitenkaas)

Mooi en smakelijk fris voorgerecht

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
20 groene asperges
4 geitenkaasjes,à 50 gr
2 rijpe avocado`s
zeezout en peper uit de molen
olie voor koude bereidingen,mag fruitig zijn
witte wijnazijn
1 kippen bouillonblokje
honing
voor de garnering; wat bladsla en kiemen of zo
citroensap
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
mes,koekenpan,oven,keukenpapier

Voorbereiding

snijd het harde gedeelte onderaan de asperges af,of knak ze, dan weet je precies waar het goede gedeelte begint
groene asperges hoef je eigenlijk niet te schillen
mocht dit nodig zijn, schil dan alleen het onderste gedeelte
kook de asperges 4 min. in de kippenbouillon op laag vuur
draai het vuur uit en laat de asperges 15 min. in de bouillon staan
laat ze daarna op keukenpapier drogen
bestrijk de geitenkaasjes met de olie en honing
leg ze op een bord of vetvrij papier
verwarm ze 10 tot 15 min. in de oven op 100 graden
snijd de avocado rondom in tot de pit
draai een kwartslag en open de avocado
sla een mes in de pit, draai een kwartslag en verwijder de pit
snijd elke helft in vier parten en trek dan pas de schil eraf
besprenkel met citroensap

Bereidingswijze

schik de groene asperges en de avocadoparten als een waaier op de borden
garneer met bladsla en kiemen
druppel olijfolie en azijn over het geheel
kruid af met zout en peper, naar wens
leg de warme kaasjes op het gerecht
serveer direct

Bron

Asperges (Stefan Stich)

Serveertip

zet ook geroosterd witbrood of warm stokbrood op tafel
Eet smakelijk !

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten