Lekkere malse varkenshaas in champignon-roomsaus

  • Frans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 13-06-2012
  • Lekkere malse varkenshaas in champignon-roomsaus

    Lekkere malse varkenshaas in champignon-roomsaus

    Lekkere malse varkenshaas in champignon-roomsaus

  • Lekkere malse varkenshaas in champignon-roomsaus

    Lekkere malse varkenshaas in champignon-roomsaus

    Lekkere malse varkenshaas in champignon-roomsaus

Een heel mals vleesrecept met romige saus voor alle seizoenen.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gr verse varkenshaas
Olijfolie
Zeezout
Zwarte peper
2 Sjalotjes
125-150 gr kastanje champignons
1 el vers gesnipperde peterselie
Port (flinke scheut)
50 gr Roomboter
1 el bloem
Kookroom (potje AH)
1 el bouillonpoeder
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 431,07 kcal
Koolhydraten 10,41 g
Eiwitten 31,97 g
Vetten 27,73 g
Benodigdheden
Koekenpan (en eventueel ovenschaal)

Bereidingswijze

De varkenshaas:
Op kamertemperatuur laten komen en goed inwrijven met zout en peper. Even laten intrekken en ondertussen een klont roomboter en een scheutje olijfolie in een pan doen. Lekker heet laten worden, het vlees er in en rondom dicht laten schroeien. Daarna langzaam op lager vuur laten doorgaren. Het doorgaren kan ook in de oven, 15 minuten op 180 graden laten doorgaren.

De saus:
De champignons wassen, doormidden en in halve plakjes fijnsnijden, de sjalot fijnmaken, de peterselie snipperen. Klontje roomboter in de pan en de sjalotjes glazig fruiten, champignons erbij en even roerbakken totdat het mengsel zacht is. Een flinke scheut port erbij, even lekker flamberen, bouillonpoeder erbij en afblussen met de kookroom. Even laten koken, de peterselie er bij en klaar.

Dan vier mooie borden nemen, het vlees in mooie brede plakken snijden en op de borden verdelen. Tenslotte de saus er over gieten en smullen maar.

Serveertip

Lekker met gebakken krieltjes en provencaalse roerbakgroente, of met groene asperges en/of broccoli

Laatste reacties

jeanne1964 avatar
jeanne1964 17-12-2012

ik heb dit gisteren gemaakt, en het was heerlijk bedankt voor je recept.

Fressnapf avatar
Fressnapf 20-06-2012

Louise, dit spontane bedenksel is echt overheerlijk !

Kaatjesaartje avatar
Kaatjesaartje 20-06-2012

ik maak mijn roomsaus ook altijd zo, en krijg eigenlijk altijd complimenten! ik gebruik enkel geen peterselie, heel soms doe ik er een half teentje knoflook door.

alidada avatar
alidada 20-06-2012

Ik had dit recept nog niet gezien want ik heb gisteren varkenshaas gegeten (in boter citroensaus). Ik neem ik dit recept gelijk mee en de volgende varkenshaas wordt die van jou. Ziet er heerlijk uit. [br] Groetjes, Louise

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten