Lekkere malse varkenshaas in champignon-roomsaus
- Frans, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Een heel mals vleesrecept met romige saus voor alle seizoenen.
Ingrediënten 4 recipe.people
500 gr verse varkenshaasOlijfolie
Zeezout
Zwarte peper
2 Sjalotjes
125-150 gr kastanje champignons
1 el vers gesnipperde peterselie
Port (flinke scheut)
50 gr Roomboter
1 el bloem
Kookroom (potje AH)
1 el bouillonpoeder
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 431,07 kcal |
Koolhydraten | 10,41 g |
Eiwitten | 31,97 g |
Vetten | 27,73 g |
Benodigdheden
Koekenpan (en eventueel ovenschaal)Bereidingswijze
De varkenshaas:
Op kamertemperatuur laten komen en goed inwrijven met zout en peper. Even laten intrekken en ondertussen een klont roomboter en een scheutje olijfolie in een pan doen. Lekker heet laten worden, het vlees er in en rondom dicht laten schroeien. Daarna langzaam op lager vuur laten doorgaren. Het doorgaren kan ook in de oven, 15 minuten op 180 graden laten doorgaren.
De saus:
De champignons wassen, doormidden en in halve plakjes fijnsnijden, de sjalot fijnmaken, de peterselie snipperen. Klontje roomboter in de pan en de sjalotjes glazig fruiten, champignons erbij en even roerbakken totdat het mengsel zacht is. Een flinke scheut port erbij, even lekker flamberen, bouillonpoeder erbij en afblussen met de kookroom. Even laten koken, de peterselie er bij en klaar.
Dan vier mooie borden nemen, het vlees in mooie brede plakken snijden en op de borden verdelen. Tenslotte de saus er over gieten en smullen maar.
Serveertip
Lekker met gebakken krieltjes en provencaalse roerbakgroente, of met groene asperges en/of broccoli