Mijn eigen pikante Aziatische kipcurry om van te smullen
- Aziatisch,
- 20-30 min.
- Geplaatst op 11-06-2012
Een hele lekkere pittige kipcurry als lichte (en slanke) hoofdmaaltijd met een heleboel smaak. Dit gerecht doet het hem ook heel goed bij warm weer want mensen eten in dat soort landen dan graag kerrie. Snel te maken.
Ingrediënten 4 personen
3 grote kipfilets in blokjes of 4 kleintjes2 dl kokosmelk
2 dl kippenbouillon
3 el wokolie
2 tl kerrie
1 tl kurkuma
¼ tl cayennepeper
½ theel. gemalen komijn
2 tl garam masala (AH)
Gemalen zwarte peper uit de molen
Snufje zeezout
Vers sap van ½ citroen
2 kleine sjalotten
3 el verse koriander ofwel 15gr
1 kleine courgette
1 chilipepertje
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 310,85 kcal |
Koolhydraten | 8,75 g |
Eiwitten | 25,04 g |
Vetten | 18,93 g |
Benodigdheden
Wok.Bereidingswijze
Neem de kipfilets en snij deze in de lengte in repen doormidden en dan in kleine blokjes. Was de courgette en het pepertje en snij de courgette ook in kleine, dunne blokjes. Snij het pepertje ragfijn in ringetjes en snipper de sjalotjes. Was de Koriander (ik neem altijd zo`n verpakking van AH met 15gr verse koriander), verwijder de stengel en snipper de blaadjes heel fijn. De helft bewaren. Snij een mooie citroen doormidden en gebruik van één helft het sap (zonder pitten). Het sap even apart houden. Neem dan een wok en doe er de wokolie in. Wok heel snel de courgetteblokjes, de sjalotjes en het pepertje en voeg daarna de blokjes kipfilet toe. Even snel lekker rondom bruin roerbakken. Voeg dan de kokosmelk, de bouillon en de kruiden toe en laat het even 15 - 20 minuten op laag vuur staan zodat de smaken vrij kunnen komen en het iets kan inkoken. Af en toe even proeven en eventueel nog een beetje kerrie, peper en zout toevoegen naar eigen smaak. Afgarneren met het restje verse koriander en smullen maar.
Serveertip
Kook er lekker witte rijst bij, maar ook lekker over gekookte verse nieuwe aardappeltjes. Reken dan op ongeveer 100 gram p.p. of per portie.
Laatste reacties
Vandaag gemaakt en het smaakte heerlijk.
Erg pittig, slagroom en ananas toegevoegd maakt het iets minder pittig.
Hallo Alex, dit lijkt me echt smullen, ik heb hem meegenomen. Gr. Ineke
Dank je Alex ! Een heerlijk recept !!Groetjes Willeke.
Wat een leuke reacties! Wij hebben een AH met een 5 en die is groot hoor, ze hebben alles. Wat ze niet hebben koop ik wel bij de toko een straat verderop. Bedankt voor de reacties, leuk om te lezen.
We hebben net heerlijk gesmuld van dit verrukkelijke gerecht. Ik kon helaas bij AH geen garam masala vinden, misschien is dat alleen maar te krijgen bij de grotere filialen. Nu tikka masala toegevoegd en het smaakte heerlijk. Ik zou alleen de volgende keer wat minder bouillon gebruiken misschien, hij was zelfs na het inkoken nog een beetje aan de natte kant. Bedankt!
Op advies van Parel62 dit gerecht vandaag gemaakt( zonder de pepers )te samen met zoet zure groenten. Nou beide zijn een TOPPER !! smaakt voortreffelijk. THNX
Dankjewel, fijn om te horen van mensen dat het lekker was. Toch zou ik het ook eens proberen met Koriander want dat is een echte smaakmaker.
mmmmm echt heel erg lekker, ga dit zeker vaker maken heb nu de kruiden allemaal in huis.
deze staat nu te pruttelen op fornuis ,snap alleen niet goed wat ik met de citroen moest doen en heb deze weggelaten ipv koriander peterselie gebruikt mijn mannen houden niet van koriander toch specifiek smaakje. kom je zeker nog vertellen of het ene geslaagd recept is en of het een favoriet word